10 Eylül 2009 Perşembe

TAVA BÖREĞİ..


Bu tava böreğinin tarifini( etarif.)Arkadaşımda gördüm eskiden yapıyorduk ama fırınlar kolay geliyorya unuttuk şimdi hoşuma gitti akşam yaptım hem kolay hemde lezzeti çok güzel..
tava böreği..
MALZEMELER.
(28-30 cm tava için)3 adet yufka
1/2 su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt (Ben yoğurt kullandım)
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağİçi İçin
:Beyaz peynirKaşar peyniriİsteğe bağlı
maydanoz
YAPILIŞI..
1. Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvıyağı çatalla çırpın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)
2. Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm’lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun. Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin. Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.). Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufyayı da parçalayın. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
3. En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocaya koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.
4. Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
5..Afiyet olsunn...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerıne sağlık çok severim afiyet şeker olsun...

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

cok süperler hıc bılmıyodum tava boregını denıycem

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

tava böreği kesinlikle favorim..iftar davetlerimde en çok övgü alanlarlardan biriydi..ellerine sağlık canım..

Pembe Tatlar dedi ki...

CAnım ellerine sağlık....

Sevil Şahin dedi ki...

sengülcüm tatlım ellerine saglık afiyet bal şeker olsun

TATESAL dedi ki...

Ablacığım bak nasıl canım çekti şimdi...Harika olmuş...Bunları bayramdan sonra yayınla sen ya...Zeytinyağlı dolmalar,tava börekleri offfff.........
Ellerine sağlık...

TAZE NANE dedi ki...

Börek harika görünüyor canım.

TAZE NANE dedi ki...

Canım ne olur kusura bakma. Ancak ziyaretine gelebildim. Şimdi, neler oldu hep aklımdaydın. Testim ters gitti demişsin. Şimdi nasılsın, yeni testin sonucu bellimi.
Ne olur banada yaz.Kendine çok dikkat et.
Sevgiler canım.

öykü dedi ki...

bu boregı bende cok sevıyorum hem kolay hem cok lezzetlı