28 Mayıs 2009 Perşembe

VİŞNE REÇELİ.


VİŞNE REÇELİ


Vişnenin zamadı değil ama ben vişne cıktığında alıp derin dondurucuya koymuştum kışın cıkarıyorum reçel komposto yapıyorum bu günde reçel yaptım





MALZEMELER


1 KG VİŞNE


1 KG TOZ ŞEKER


YARIM LİMON


1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU





YAPILIŞI





VİŞNELERİ TENCERENİZE KOYUN ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİN 1 ÇAY BARDAĞI SUYU KOYUN TAZE VİŞNEYSE AKŞAMDAN ŞEKERE KOYUN DONDURUCUDAYSA HEMEN ŞEKERLEDİKDEN SONRA OÇAĞINIZA KOYUN ALTINI KISIN OCAĞINIZIN BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİN PİŞMEYE BIRAKINRENGİ KIVAMINA GELİNCE KAŞIĞINIZIN UCUYLA KURU BİR YERE DÖKÜN BAKIN KOYULAŞMAYA BAŞLAMIŞSA LİMONUNU EKLEYİN ON DAKİKA DAHA KAYNATIN OÇAKTAN ALIN BİRAZ SOĞUMUŞSA KAVANOZUNUZA KOYUN YALNIZ REÇEL YAPARKEN TAHTA KAŞIK KULLANINAFİYET OLSUN..

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Asuman la dedi ki...

Ellerine sağlık reçelsiz yaşayamanlardanım vişnede favorilerim arasında..

made in funda dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefisssss.

harosa dedi ki...

bende taze çilek alıp çilek reçeli yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim ama ben reçeller içinde en çok vişneyi seviyorum ellerine sağlık canım sevgiler