VİŞNE REÇELİ
Vişnenin zamadı değil ama ben vişne cıktığında alıp derin dondurucuya koymuştum kışın cıkarıyorum reçel komposto yapıyorum bu günde reçel yaptım
MALZEMELER
1 KG VİŞNE
1 KG TOZ ŞEKER
YARIM LİMON
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI
VİŞNELERİ TENCERENİZE KOYUN ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİN 1 ÇAY BARDAĞI SUYU KOYUN TAZE VİŞNEYSE AKŞAMDAN ŞEKERE KOYUN DONDURUCUDAYSA HEMEN ŞEKERLEDİKDEN SONRA OÇAĞINIZA KOYUN ALTINI KISIN OCAĞINIZIN BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİN PİŞMEYE BIRAKINRENGİ KIVAMINA GELİNCE KAŞIĞINIZIN UCUYLA KURU BİR YERE DÖKÜN BAKIN KOYULAŞMAYA BAŞLAMIŞSA LİMONUNU EKLEYİN ON DAKİKA DAHA KAYNATIN OÇAKTAN ALIN BİRAZ SOĞUMUŞSA KAVANOZUNUZA KOYUN YALNIZ REÇEL YAPARKEN TAHTA KAŞIK KULLANINAFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ellerine sağlık canım...
Ellerine sağlık reçelsiz yaşayamanlardanım vişnede favorilerim arasında..
ellerine sağlık canım.nefisssss.
bende taze çilek alıp çilek reçeli yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim ama ben reçeller içinde en çok vişneyi seviyorum ellerine sağlık canım sevgiler
Yorum Gönder