23 Mayıs 2009 Cumartesi

KARNI YARIK FIRINDA..










Bu gün karnı yarık yaptım fırında daha hafif oluyor hemde lezzetli.


Malzemeler


1 kg patlıcan


kıyma size kamış istediğiniz kadar eklersiniz


1 adet büyükce soğan


1 yemek kaşığı sıvı yağ


1 adet domates


1 kaşık domates salcası


maydanoz


3 adet sivri yeşil biber


1 çay kaşığı kırmızı pul biber


tuz..


Yapılışı.


patlıcanları alaca şekilde kabuklarını keselimtuzlu suda 30 dakika kadar bekletelim sonra yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartalım kağıt havluya dizelim fazla yağını çeksin bir tavada kıymayı soğanı kavuralım diğer malzemeleri tek tek ekliyelim beraber 3 dakika kadar kavuralım patlıcanlarımızı tepsimize dizip içini kıymamızı eşit bir şekilde koyalım üzerine domateslerle sivri biberlerle süslüyelim bir buçuk bardak suyunu ekleyip 180 derece fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim


Afiyet olsun..

6 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

çok severim karnıyarığı.eline sağlık.nefis olmuş..

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Mutlu hafta sonları:)

şengülce dedi ki...

sağol canım
iyi sağlıklı hafta sonları arkadaşlarım.

ramazan dedi ki...

karnıyarık en sevdiğim yemeklein başında gelir.elinize sağlık.fotoğraflarda çok güzel.

hanife dedi ki...

eline sağlık nefis görünüyor

mosquito dedi ki...

Favori yemeğimdir.Patlıcanın her türlüsünü çok severim ama karnıyarık bi başka:)Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor..