Arkadaşlar hava çok sıcak onun için zeytinyağlı yaptım bu gün hem hafite oluyor..
Malzemeler.
2. demet sarmalık pazı
2 bardak bulgur köftelik
2tane kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ1
tatlı kaşığı salça.
baharat sizlere kalmış acılı ceşitte olur tatlı biberlede
tuz
1 çay bardağı su
YAPILIŞI.
pazıları baş kısımlarını kesin kaynamakta olan sıçak suya koyun haşlamak için aman fazla haşlamayın hemen eriyorlar birtaraftanda soğanı sıvıyağıyla pembeleştirin baharatlarını salçasını ekleyin biraz kavurun bulguruda ekleyin beraber 5 dakika daha kavurun 1 çay bardağı suyuda ekleyin karıştırın oçağınızı kapatın demlensin biraz sonra sarın suyunuda kararlı olarak ekledikted sonra bişmeye bırakın pişdikten sonra geniş bir yere cıkarın üzerine sarımsaklı yoğurttan gezdirerek dökün arzuyz göre kırmızı pul biber serpinAfiyet olsun..
6 yorum:
ayyyy canım çok istedi şimdi bizde pek pazı sarılmaz yaprak yapılır genellikle.ben hepsini severim.ellerine sağlık o yoğurtlu tabağı yedim gitti
canım afiyet olsun birtanem..
Dolmaları ve sarmaları bende zeytinyağlı denerim hep...
Nefis gözüküyor ellerine sağlık
oy oy oy çok güzel olmuş bende severim pazı sarmasını daha çok hoşuma gidiyor yumuşacak ve hafif ekşimsi tat :)
ARKADAŞIM.ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.SAĞLICAKLA KAL.
Çok nefis görünüyor ...Bu sene hiç yapmak nasip olmadı....
Yorum Gönder