8 Haziran 2009 Pazartesi

YOĞURTLU PAZI SARMASI..




Arkadaşlar hava çok sıcak onun için zeytinyağlı yaptım bu gün hem hafite oluyor..




YOĞURTLU SARMUSAKLI PAZI SARMASI




Malzemeler.


2. demet sarmalık pazı


2 bardak bulgur köftelik


2tane kuru soğan


yarım çay bardağı sıvı yağ1


tatlı kaşığı salça.


baharat sizlere kalmış acılı ceşitte olur tatlı biberlede


tuz


1 çay bardağı su


YAPILIŞI.


pazıları baş kısımlarını kesin kaynamakta olan sıçak suya koyun haşlamak için aman fazla haşlamayın hemen eriyorlar birtaraftanda soğanı sıvıyağıyla pembeleştirin baharatlarını salçasını ekleyin biraz kavurun bulguruda ekleyin beraber 5 dakika daha kavurun 1 çay bardağı suyuda ekleyin karıştırın oçağınızı kapatın demlensin biraz sonra sarın suyunuda kararlı olarak ekledikted sonra bişmeye bırakın pişdikten sonra geniş bir yere cıkarın üzerine sarımsaklı yoğurttan gezdirerek dökün arzuyz göre kırmızı pul biber serpinAfiyet olsun..

6 yorum:

SerpiL dedi ki...

ayyyy canım çok istedi şimdi bizde pek pazı sarılmaz yaprak yapılır genellikle.ben hepsini severim.ellerine sağlık o yoğurtlu tabağı yedim gitti

şengülce dedi ki...

canım afiyet olsun birtanem..

pembe tatlar dedi ki...

Dolmaları ve sarmaları bende zeytinyağlı denerim hep...
Nefis gözüküyor ellerine sağlık

şirinem dedi ki...

oy oy oy çok güzel olmuş bende severim pazı sarmasını daha çok hoşuma gidiyor yumuşacak ve hafif ekşimsi tat :)

ALEYNA dedi ki...

ARKADAŞIM.ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.SAĞLICAKLA KAL.

tatesal dedi ki...

Çok nefis görünüyor ...Bu sene hiç yapmak nasip olmadı....