Bu gün sabah kahvaltı için gül böreği yaptım ama komşular duymadan bana kızıyorlar haklılarda hamur işini fazla yeme kepekli ekmek ye diye bende hiç kepekli ekmek yiyemiyorum yine dayanamadım yaptım..
MALZEMELER .
3 adet hazır yufka
2 adet orta boy patates
2 adet soğan
Maydanoz
Yarım çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yeterli miktarda baharat (pulbiber, nane, karabiber, kırmızı biber, tuz)
2 adet orta boy patates
2 adet soğan
Maydanoz
Yarım çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yeterli miktarda baharat (pulbiber, nane, karabiber, kırmızı biber, tuz)
Ama zevkinize kalmış peynirli maydanozluda yapabilirsiniz hepsi yakışır..
YAPILIŞI.
Öncelikle patatesleri rendeleyin ve kararmaması için suda bekletin.
Daha sonra soğanları ve 4-5 dal maydanozu ince ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
Hafif kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Bu arada patatesleri hiç suyu kalmayacak şekilde süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
Bir süre sonra ise maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edin. Karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten indirin.
Yufkaların her birini ikiye bölerek 6 parça elde edin.
Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve yarım çay bardağı sütü karıştırın.
Her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekli haline getirin. Böyle 6 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin.
Yine bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırparak yufkaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Daha sonra soğanları ve 4-5 dal maydanozu ince ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
Hafif kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Bu arada patatesleri hiç suyu kalmayacak şekilde süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
Bir süre sonra ise maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edin. Karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten indirin.
Yufkaların her birini ikiye bölerek 6 parça elde edin.
Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve yarım çay bardağı sütü karıştırın.
Her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekli haline getirin. Böyle 6 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin.
Yine bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırparak yufkaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın. Afiyet olsun.
15 yorum:
selamlar ablacım.izniniz olursa böyle hitap edeceğim size.patatesli en sevdiğim börektir.ohh afiyet olsun.şifa olsun.sevgiler.
Şengülcüm ben de gül böreğini çok severim. özellikle patateslisini. Ellerine sağlık.
Ben patatesi haşlayarak yapıyorum senin yaptığın gibi hiç denemedim ama çok lezzetli olur gibi geldi ellerine sağlık
canım fazla kilolu değilsen bence sorun değil.yeter ki akşam yeme..gül böreğin miss gibi.ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..
eline sağlık.mis gibi olmuş.çok severim...
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
Mutlu hafta sonları:)
teşekkürler arkadaşlarım
hepinize iyi sağlıklı hafta sonları.
arada kaçamak yapmak lazım diiimii amaaa :)
BENİMDE ACİL GELEN MİSAFİRLERİM İÇİN KURTARICI BÖREĞİMDİR, SİZİNKİDE, ÇOK GÜZEL OLMUŞ, ELLERİNİZE SAĞLIK, SEVGİLER..
bugun bunu denıyım .bakalım becerebılcekmıyım.
ellrinize sağlık nefis gözüküyo.komşular sizin için diodur eminim ama kolay değil valla kepekli ekmek yemek diet yapmak bende sizdenim.sevgiyle kalın.
Nasıl güzel olmuştur Allah bilir
patatesli gül böreğine bayılırım bir de üzerine sarımsaklı yoğurt döküp şöyle kırmızı biberli tereyağ gezdireceksin oofffff ooofff
öfffff ne güzelde olur
birdahaki sefer öyle yaparım canım.
Hi, I am from Brazil ,I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.
patatesli gül böreğini tarife göre denedim ama hiç beğenmedim.bence patatesler haşlansa daha iyi olur.
Yorum Gönder