Bu gün çok sıcak istanbul onun için bende zeytinyağlı yemek yaptım İmam Bayıldı yaparken nerdeyse ben bayılıyordum sarmusak kokusu soğan kokusu derken yaptım soğuttum tarifinide yazayım arkadaşlar.
MALZEMELER.
1 Kilo gr patlıcan
2 adet soğan
5 diş sarmusak
kırmızı pul biber
4 Adet domates
sivri yeşil biber
maydanoz Tuz sıvıyağ..
YAPILIŞI.
Patlıcanları alaca şekilde soyalım tuzlu suda yarım saat bekletelim ama ortasını açmıyalım ki kızarırken fazla yağlı olmasın patlıcanları kızartalım kağıt havluda bekletelim yağını çeksin ortasını açalım yukardaki malzemeleri önce soğan olmak üzere biraz kavuralım domatesleri soyup küp küp ekliyelim içine iç malzemesi kavrulduktan sonra patlıcanlarımızın içini dolduralım üzerine 2 bardak sıcak su ekliyelim ocağımızda pişmeye bırakalım pişdikten sonra ayrı bir yere cıkaralım soğusun soğuduktan sonra yiyelim
Afiyet olsun..
8 yorum:
Nefis olur..
Elinize sağlık.Süper görünüyor.
Buradaki tarife göre bugün hemen yapmaya karar verdim. :)
Sevgilerimle...
ben de bayıldım:)
BENDE BAYILIRIM İMAM BAYIDLIYA.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.AFİYETLER OLSUN.
Zaten patlıcana bayılırım.Çok sık yaparım.eline sağlık.
Ben bir sarımsak aşığıyım sarımsak olan herşeyi yerim dersem abartmam
imambayıldıya da bayıldım doğrusu
Yaz gelince vazgeçilmez yemektir imambayıldı..ellerine sağlık
İmam bayıldıya bend bayılırım....Ellerine sağlık canım...
Yazar cok tesekkurler...
Selamlar SevalHatice
Yorum Gönder