15 Nisan 2009 Çarşamba

VİŞNE RECELİ.


VİŞNE REÇELİVişnenin zamadı değil ama ben vişne cıktığında alıp derin dondurucuya koymuştum kışın cıkarıyorum reçel komposto yapıyorum bu günde reçel yaptım



MALZEMELER1 KG VİŞNE1 KG TOZ ŞEKERYARIM LİMON1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU


YAPILIŞI



VİŞNELERİ TENCERENİZE KOYUN ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİN 1 ÇAY BARDAĞI SUYU KOYUN TAZE VİŞNEYSE AKŞAMDAN ŞEKERE KOYUN DONDURUCUDAYSA HEMEN ŞEKERLEDİKDEN SONRA OÇAĞINIZA KOYUN ALTINI KISIN OCAĞINIZIN BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİN PİŞMEYE BIRAKINRENGİ KIVAMINA GELİNCE KAŞIĞINIZIN UCUYLA KURU BİR YERE DÖKÜN BAKIN KOYULAŞMAYA BAŞLAMIŞSA LİMONUNU EKLEYİN ON DAKİKA DAHA KAYNATIN OÇAKTAN ALIN BİRAZ SOĞUMUŞSA KAVANOZUNUZA KOYUN YALNIZ REÇEL YAPARKEN TAHTA KAŞIK KULLANINAFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: