15 Nisan 2009 Çarşamba


Kayısı reçeli

malzemeler

1 kg kayısı 1 kg toz şeker2 kaşık limon yada limon suyu2 bardak su


yapılışı

kaysılarımızı yıkayalım ikiye kesip çekirdeklerini ayıralım tenceremize suyumuzu koyalım kstiğimiz kaysılarımızı suyun içine ekliyelim kaynamaya bırakalım 10 dakika sonra şekerini ekliyelim kaynayıp koyulaşmaya başlayınca limon ilave edelim kıvama geldiğini anlamak için kaşığımızın ucuyla kuru bir yer dökelim kıvamı koyuysa ocağımızı karartalım soğuyunca kavanozlarımıza koyalım Şayet kuru kayısıdan yapmak isterseniz akşamdan yıkayın kayısılarınızı sıcak suda sabaha kadar bekletin hem yumuşar hemde güzel olur.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: