1 Ocak 2010 Cuma

KABAK TATLISI..




Arkadaşlar kabak tatlısını severim kabak mevsimi bitmeden yaptım..



Malzemeler:






2 kg balkabağı


2,5 su bardağı toz şeker


1 su bardağı dövülmüş ceviz






Hazırlanışı:






Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.Afiyet olsun..

9 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Kabak tatlısına bayılırım.Ellerinize sağlık..Sevgiler.

aleyna dedi ki...

eline sağlık ablacım.benmmde çok secdiğim bir tatlı.bu arada mutlu yıllar dilerim

Adsız dedi ki...

İştahla ve isteyerek tek yediğim tatlı, kabak tatlısıdır. Ellerinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık...

Herşeyin gönlünce olacağı bir yıl diliyorum...

balböcükleri dedi ki...

pek bi güzel olmuş şengül ablam sana ve ailene mutlu yıllar

cansudere dedi ki...

canım teyzem benim harıka görünüyor. mutlu yıllar sevgiler...

tub@ dedi ki...

ellerine sağlık ablacım, sevgiler

susamcorekotuFeriha dedi ki...

kabak tatlısı enfes bir tat şifa olsun canım arkadaşım

öykü dedi ki...

Ellerıne saglık
harıka gozukuyor
son donemlerde
ustune tahın dokerek yıyenler cogaldı
ama ben sadece cevızle:)
en guzel yenebıldıgını dusunuyorum