9 Aralık 2009 Çarşamba

KARIŞIK SALATA..

Bu salatanın tarifini çok sevdiğim kardeşimden aldım çok güzel olmuştu ama resmini çekmeyi unuttuk ama yakın zamanda çekip buraya ekliycem.şimdi tarife geçelim..

MALZEMESİ
Tavuk Suyu 200 ml.
Susam 1,5 çorba kaşığı
 Ispanak (temizlenmiş) 750 gr.
 Tahin 1,5 çorba kaşığı
Soya Sosu 2,5 çorba kaşığı
Limon - Sirke karışımı 30 ml
. Zencefil kökü (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı
 Mantar (yıkanıp ince dilimlenmiş) 250 gr.
 Domates (kabuksuz, ince dilimlenmiş) 2 adet
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI

Tavuk suyunu ufak bir tencereye koyup, sadece 2 çorba kaşığı kalana kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatın. Bu araa susamları bir tavaya koyarak, altın sarısı renk alana kadar (yaklaşık 3 dakika) orta ateşte kızartın. Tavayı ateşten alın. Ispanakları 3 dakika, diri kalacak biçimde haşlayın. sosu hazırlamak için tahini bir kasede, tavuk suyu soya sosu, limon - sirke karışımı ve zencefille birlikte çırparak karıştırın. Geniş bir salata kasesine ıspanak yaprakları ve mantarları koyun. Dilimlenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu üzerlerine döküp, biraz daha karabiber serpip iyice harmanlayın. Tabaklara ıspanak yapraklarını döşeyip, salatayı ıspanak yaprakları üzerine yerleştirin. Susamları da serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Zeytinyağı için bir ufak söyleşi Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, Süzülen ilk damladır, Bandırılan ilk ekmektir... Alinteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyağı yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir..." Zeytinyağı bizim için bir gelenektir. Kaynak; Haldun Keskin

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

çok değişik bir tarif resmi en kısa zamandda bekliyorum:))

TATESAL dedi ki...

Ne kadar değişik bir salata tarifi daha önce hiç denememiştim...
Ellerine sağlık ablacım,şifalar olsun sizlere...

Unknown dedi ki...

Aklıma gelmicek malzemelerle yapılmış ilginç ve değişik bir salata. Resmini, tadını merak ettim şimdi.

şirinem dedi ki...

çok farklı bir salata olmuş resminide merak ettim :) ellerine sağlık canım