15 Ağustos 2009 Cumartesi

ÇATAL.



ÇATAL..

MALZEMELER..


1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
200 gr yumuşak margarin.
1 tatlı kaşığı mahlep.
1 çay kaşığı tuz.
Alabildiği kadar un
üzerine yumurta sarısı vede çörek otu.


YAPILIŞI..
Yoğurt, sıvı yağ, şeker ,kabartma tozu, tuz ,mahlep ve margarini
bir kapta iyice karıştırıp krem haline getirin un ekleyip kulak memesi yumuşaklığın da
bir hamur yapın istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra
200 derecelik fırına verin .
Afiyet olsun..

2 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim.
Ne zamandır gelemedim yoğunluktan. Tarif ekleyip kaçıyordum.
Kendine çok iyi bak.
Sevgiler canım.

pembe tatlar dedi ki...

Ben bunu çok seviyorum geçenlerde ilk defa bende yaptım hala yiyoruz:DD
Mutlu haftalar