27 Şubat 2010 Cumartesi

MEVSİMİNE GÖRE HANGİ PARFÜM..







Size en çok yakışan kokuyu bulmayı tabiatın sunduğu dört mevsime bırakmaya ne dersiniz? İlkbahara zambak, yaza fesleğen, sonbahara çilek, kışa kehribar....


Parfüm almak için bir mağazaya girdiniz. Muhtemelen binlerce kokunun arasında sizi en iyi tamamlayacak olanı bulmakta zorluk çekeceksiniz. Size en yakışan kokuyu bulmayı tabiat ananın bize sunduğu dört mevsime bırakmaya ne dersiniz?
İşte uzmanların araştırması sonrası ortaya çıkan mevsime göre parfümler...


İlkbahara çiçek;


Doğanın canlanmaya başladığı ilkbahar aylarında taze çiçek kokularını içimize çekerken kendimizi her zaman olduğundan daha romantik ve kadınsı hissederiz. Bu aylarda size önerebileceğimiz kokular, gül, zambak ve papatyadır.
Kendiniz için ideal kokuyu seçerken kişilik özelliklerinizi göz önünde bulundurmayı da ihmal etmeyin.
İlkabaharda çok hassas ve narin oluyorsanız, menekşe, yabani gül, leylak ve frezya çiçeklerinden oluşan parfümler sizin için ideal olacaktır. Gösterişli ve bağımsızlığına düşküseniz, yasemin ve leylaktan yapılan kokulardan şaşmayın.


Yaza mandalina;


Yaz aylarındaki aşırı sıcak ve nem, parfümün çabuk uçmasına neden olur ve kokunuzun kalıcığı asla uzun sürmez. Bu nedenle yaz aylarında kullanacağınız parfümün yağ oranının düşük olmasına özen gösteriniz. Hafif ve taze kokular sayesinde sıcaktan bunaldığınız yaz aylarda kendinizi daha ferah ve formda hissedeceksiniz...
Sıcak yaz günlerinde kullanacağınız parfümün içinde limon, mandalina, greyfurt ve neft yağı özlerinin bulunmasına özellikle dikkat edin. Bu özler, yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olacak ve enerjinizi yerine getirecektir.
Ayrıca hafif kokuları ile fazla rahatsız da etmeyecektir. Açık mekanlarda katılacağınız sosyal aktivitelerde kullanmayı düşünüyorsanız, adaçayı, nane, kişniş, fesleğen ve lavanta özlü parfümleri kullanmayı tercih edin. Bu yeşil aromalar dinlendirici ve tazeleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca oldukça hafif olan bu parfümler sayesinde etrafınıza, parfüm şişesiyle yıkanmış gibi ağır bir koku bırakmazsınız...Alıntı..



Arkadaşlar
Ben hafif çiçek kokuları severim..
Tek koku kullanırım oda..Bellissima..hem parfümünü..hemde Deodorantını.
kalici kokulari severim..bazen çok ağır kokular var helede yazın hiç çekilmiyor..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bende hafıf kokuları severım.bellisimada hoş ama.

MuTLu HoBi dedi ki...

merhaba blogunuz çok güzel..
ilginizi çekerse benim bloguma da yorumlarınızı beklerim...
sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhabalar egemenli hayat adres değiştirdi.. şayet bizi yine takip etmek isterseniz yeni adresimizden yazmaya devam edeceğiz sizi de bekleriz. sevgiler..

http://sevginingsi.blogspot.com/

öykü dedi ki...

ben de hafıf kokuları tercıh edıyorum
su ara dolce gabana lıght blue kullanıyorum
lımon kokusu gıbı :) cok hos

cansudere dedi ki...

ben hafif kokulara bayılıyorum diger agır kokulardan sıktım ise gün boyu midem bulanıyor. paylaşımın için ve güzel yorumun ve elma tarifin için teşekküre geldim sevgiler..

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

gerçekten çok faydalı bir yazı.bende temiz ve çiçek kokularını severim.ama ten rengide çok önemli oluyor yakışmasında.

balböcükleri dedi ki...

ya şengül abla bellisima mı kullanıyosun ağır bi koku diye hatırlıyorum.anneminde vardı.biz kadınlar düşkün oluyoruz böyle şeyleere

nurşen dedi ki...

Selamlar ablacım,güzel bir konu paylaşmışsın teşekkürler.
Güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Please, can you PM me and tell me few more thinks about this, I am really fan of your blog...

Adsız dedi ki...

I just love your weblog! Very nice post! Still you can do many things to improve it.