17 Şubat 2010 Çarşamba

ŞEKERLİ KREP..

Arkadaslar, kahvaltı için krep yaptım .  kreplere kabartma tozu  katılmaz genellikle  Ama katiyorum. Cok da guzel oluyor......


MALZEMELER..

3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag

YAPILIŞI..
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.
-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.
Krepleri recel , bal ,surerek ;yada icerisine  peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

17 yorum:

susamcorekotu dedi ki...

eline sağlık şengülcüm,bende az miktarda kabartma tozu koyuyorum afiyet şifa olsun

SEVGİ dedi ki...

krebe bende kabartma tozu katmıyorum ama yeni duydum bire kabartma tozu ile deneyeceğim bakalım ..
tatlıda tuzluda çok güzel oluyor ellerinize sağlık..

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Passei para mais uma visitinha...
Que receita maravilhosa!...
Beijinhos.
Um ótimo dia!!!
Itabira - Brasil

annemineli dedi ki...

Ellerine sağlık güzel görünüyor.Sevgi ve saygılarrrrr....

Eylem dedi ki...

krebe bende kabartma tozu koyarım bence daha güzel oluyor.ellerine saglık.

ahsen58 dedi ki...

ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor

Minigimle mutfakta ..! dedi ki...

krebi cok severim,ozellikle icine domates sogan karistirip yemesi cok guzelolur...

öykü dedi ki...

ben cok severım krep i
ve kabartma tozu kullanırım

tub@ dedi ki...

çok severim,

ellerine sağlık ablacım, sevgiler

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Krepi seviyorum.İster tatlıyla, ister peynirleye. Her türlüsü de yakışıyor.
sevgiyle kal.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...

Bende kabartma tozu kullanmıyorum ama denemek lazım...

ayfersultan dedi ki...

SA.Şengülüm,bende krepte karbonat kullanıyorum annemden öğrendiğim galiba Sivasta böyle yapılıyor..ballı,reçelli güzel oluyor tabi çayıda unutmuyoruz..ellerine sağlık afiyetler olsun..A.E.O

SerpiL dedi ki...

krebin en güzel hali şekerli olanıdır zaten ellerine sağlık

sugibi dedi ki...

ellerinize sağlık,sitenizin ismini sevgili susamcorekotu'nda gördüm,ziyaretinize gelmek istedim.Allah'a emanet olun,hayırlı cumalar

Recep Altun dedi ki...

Değişik yörelerin mutfak kültürünü tanıtmadaki gayretleriniz takdire şayandır. Ellerinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

TAZE NANE dedi ki...

Canım ne güzel görünüyor. Krepe bayılırım.
Seve seve yerim.
Sen nasılsın. Sevgiler canım.

TAZE NANE dedi ki...

Canım ne güzel görünüyor. Krepe bayılırım.
Seve seve yerim.
Sen nasılsın. Sevgiler canım.