5 Kasım 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI..



Arkadaşlar her zaman nerden alırsam yaprak satıcı bu tokat yaprağı abla çok güzel derler bazen iyi çıkar bazen hiç beyenmem ama bu sefer tam orjinel tokat yaprağıyla yaptım çünkü komşum tokatlı tokattan getirdi yumuşacık haşlamadım bile sıçak suya azıçık bıraktım çıkardım..şimdi tarifini yazayım..

MALZEMELER..




4.5 .adet kuru soğan


1.çay bardağı sıvı yağ.
dolmalık fıstık.
kuş üzümü.
2.su bardağı pirinç.
1 yemek kaşığı kuru nane.
kara biber/kırmızı pul biber.
1.tatlı kaşığı tarcın.
500 gr yaprak..
tuz..Arzuya göre 1.yemek kaşığı salca..

YAPILIŞI.



1. 4-5 kuru sogani yemeklik dograyip, 1 çay bardagi zeytinyagi ve 1,5-2 yemek kasigi dolmalik fistik ile (fistiklar pembelesene kadar) kavurun.

2. 2 su bardagi pirinci yikayip soganlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sirasiyla tencereye 1 yemek kasigi kuru nane, 1,5 tatli kasigi karabiber, 1 tatli kasigi tarçin, 2 kesme seker, 2 yemek kasigi kus üzümü, yarim limonun suyu ve 1 su bardagi kiyilmis maydanoz ekleyip karistirin. tencereye 1 tatli kasigi tuzu ve 1 çay bardagi kaynamis suyu ilave edin. çok kisik ateste pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altini kapatip sogutun.

3. diger tarafta yarim kg salamura asma yapragini ilik suyla - 4-5 kez suyu degistirerek - yikayin. yapraklari iki avucunuz arasinda sikarak sudan çikartin. her bir yapragi avucunuz içine alin, ortasina 1 tatli kasigi içten koyun. yapragi sigara böregi gibi sarin.

4. pisireceginiz tencerenin dibine bir sira yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmalari dizin. en sonunda üzerlerine bir sira daha yaprak kapatip yarim çay bardagi zeytinyagi gezdirin. (eksi olsun isterseniz yarim limon suyu da ekleyebilirsiniz)

5. yapraklarin üzerine bir tabak kapatin ve 2 su bardagi kaynamis su ekleyin. tencereyi atese koyun. su kaynamaya baslayinca atesi kisip 30 dakika pisirin. pistikten sonra sarmalari sogutup servis tabagina dizin. limon dilimleri ve maydanoz yapraklari ile süsleyip servis yapin.Afiyet olsun..



 


15 yorum:

Arzu dedi ki...

Ellerinize , kollarınıza saglık. Kalem gibi sarmışsınız.
Afiyetle yiyin
sevgiler

Unknown dedi ki...

Enfes görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Ablacığım kalem gibi olmuş ellerine sağlık çerez gibi yerim ben:))

Unknown dedi ki...

ben de az önce aldım marketten tokat yaprağı.ama bakmadım açıp.yazın tokata 2 kere uğradık ama almak kısmet olmadı.ellerine sağlık olsun...

ahsen58 dedi ki...

merhaba ablacım yaprak sarmanda çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

s.a raadaşımellerine sağlık hayırlı cumalar dilerim sevgiyle muhabbetle sağlıkla duayla kal

keskinli dedi ki...

asla hayir diyemiycem bir lezzet ellerine saglik canim sevgiler hayirli cumalar

havvanur dedi ki...

oy oyyyyy bu ne güzel iştah açıcı görüntü bölee soy sülale tokatlıda satın aldıgım yapraklar nereli hiç bilmiom bazen ince bazen kalın çıkıyor:)) ellerinize saglık hayırlı cumalar

Şengülce dedi ki...

Hayırlı cumalar arkadaşlar..sevgiler.

Esra dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyorlar...

aleyna dedi ki...

ablacım ellerine sağlık.sarmışsın mis gibi.yememmi ben onları.oyo oyyy limon bilerm sıkarım.iyi haftasonları ablacım

nurşen dedi ki...

Ellerine sağlık ablacım,valla tokat yaprağıyla tam da yenesi olmuştur.Aman benim oğlum görmesin,yaprak sarmasına girer gece gece :) Tencereyi önüne koy arkana bakma valla.
Afiyet şeker olsun ablacım.
Sevgiler

ahsen58 dedi ki...

merhaba ablacım seni mimledim gelip sorularını alırsan çok sevinirim sevgiler

papatyaninguncesi dedi ki...

çok severim.nefis görünüyor.ellerinize sağlık

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

hııımmm yaprak sarma ne zamandırda yapmıyorum aslında şimdi koca bir tencere olsa yanınada kocaman bir kase yoğurt hiç biri kalmaz yerim valla ellerinize sağlık