9 Kasım 2009 Pazartesi

ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ ölümünün 71.yılında saygı ve minnetle anıyoruz....




Ulu Önder Atatürk, yaşamı boyunca Türk halkı'nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele etmiş, devrimleri ve ilkeleriyle Türk milleti'ni bütün milletlerden üstün konuma getirmiştir.


19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşını başlatmak için Samsun'a çıkan Atatürk, iç ve dış düşmanlarla yıllarca süren savaşta, Türk Milletini yeniden dirilterek, Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyeti ilan etmiştir. 1923'ten, 1938'e kadar uyguladığı devrimler ve Ordu-Millet el ele prensibiyle Türkiye Cumhuriyetini dünya'nın en güçlü ve medeni memleketleri seviyesine çıkarmıştır.


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün, 1937 yılının sonlarında sağlık durumu bozulmaya başlamıştı. Kendisine gösterilen bütün itinaya rağmen yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamadı. Atatürk 57 yıllık yaşamı boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Son yıllarında sağlık durumu ciddi olmasına rağmen Hatay'ı Türkiye Cumhuriyet topraklarına kattı.


Türk Milleti'nin ebedi lideri olan Atatürk, 10 Kasım 1938'de, saat 9.05'te, Dolmabahçe Sarayında hayata gözlerini yumdu. Atatürk 21 Kasım 1938 günü geçiçi istirahatgâhı olan, Ankara Etnografya Müzesi'ne getirildi. Daha sonra, 10 Kasım 1953'te Etnografya Müzesi'nden alınarak ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir'e taşındı. Atatürk ölmeden önce bütün mal varlığını Türk Milletine ve Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına bağışladı. Atatürk'ün ölümü bütün yurtta eşi görülmemiş bir yas havası yarattı. Ölümünden sonra çekilen resimlerde ve yayınlanan gazetelerde de görüldüğü gibi kadın-erkek, genç-yaşlı herkes Atatürk'ün ölümünden dolayı büyük üzüntü duydu. Türk Milleti'nin bu büyük üzüntüsünün yanında dünya milletleride Atatürk'ün ölümü dolayısıyla büyük üzüntü duydu. Dünya basını ve diğer devletlerin liderleri Atatürk'ün ölümü sebebiyle üzüntülerini dile getirdiler.


Bügünkü Türk Gencinin yapması gereken şey; Atatürk'ün mirası olan Türkiye Cumhuriyetini ve onun devlet idaresinde, Türk Milleti'nin bekası için uyguladığı "Kemalizm"i korumak ve yükseltmektir.


ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ ölümünün 71.yılında saygı ve minnetle anıyoruz....

4 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Atam'ı saygı ve sevgiyle anıyorum.
Sevgiler...

TATESAL dedi ki...

Yastayız bugün ablacım,bugün 10 kasım...
Her 1o kasımlarda böyleyiz biz...,
Saygıyla anıyorum büyük önderi...

ahsen58 dedi ki...

merhaba ablacım atamızı saygıyla anıyoruz msn adresini vermişsin bizim msn sorun var en kısa zabanda meseneme ekleyeceğim sevgiler ablacım öptüm

Damak Tadı dedi ki...

O her zaman gönlümüzde..Saygıyla anıyoruz ATAMIZI..!