10 Ekim 2009 Cumartesi

YARINDAN BİR ŞEY BEKLEMEK..

Yarından Birşeyler Beklemek....

Önce, evlendigimizde hayatin daha iyi olacagina inandiririz kendimizi.Evlendikten sonra, bir çocugumuz dogduktan, hatta ardindan bir tane dahaolduktan sonra hayatin daha iyi olacagina inandiririz. Sonra, çocuklaryeterince büyük olmadiklari için kizar, onlar büyüyünce daha mutlu olacagimiza inaniriz. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla ugrasmamiz gerektigi için öfkeleniriz.Kendimize, çocuklarimiz bu dönemden çikinca daha mutlu olacagimizi,yasantimizin yeni bir araba alinca, güzel bir tatile çikinca, emekliolunca dört dörtlük olacagini söyleriz.Gerçek ise, mutlu olmak için su andan daha iyi bir zaman olmadigidir. Egersimdi degil ise ne zaman?. Hayatiniz her zaman mücadelelerle doluolacaktir. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya kararvermektir.En sevdigim sözlerden biri Alfred Souza'ye aittir. Der ki:"Uzun bir zamandan beri hayatin-gerçek hayatin-baslamak üzere olduguizlenimine kapilmistim. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel,öncelikle erisilmesi gereken birsey, bitmemis bir is, hala hizmet edilecekzaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat baslayacakti. Sonunda anladimki, bu engeller benim hayatimdi."Bu görüs acisi, mutluluga giden bir yol olmadigini görmemi sagladi.Mutluluk yoldur, öyleyse sahip oldugunuz her anin kiymetini bilin vemutlulugu özel biriyle paylastiginiz (vaktinizi beraber harcayacak kadarözel) için ona daha fazla deger verin. Unutmayin, zaman hiç kimse içinbeklemez. Öyleyse okulu bitirene kadar, tekrar okula gidene kadar, 10 kilokaybettiginizde veya kazanana kadar, çocuklariniz olana kadar,çocuklariniz evden ayrilana kadar, ise baslayana kadar, emekli olanakadar, evlenene kadar, bosanana kadar, cuma gecesine kadar, pazar sabahinakadar, yeni bir araba veya ev alana kadar, arabanizin veya evinizin borcuödenene kadar, ilkbahara kadar, yaza kadar, sonbahara kadar, kisa kadar,ayin birine veya onbesine kadar, sarkiniz söylenene kadar, içki içinceyekadar, ayilana kadar, ölene kadar MUTLU olmak için içinde bulundugunuzandan daha iyi bir zaman olduguna karar vermek için beklemekten vazgeçin.MUTLULUK yaris degil, bir yolculuktur.

PARAYA IHTIYACINIZ YOKMUŞ GIBI ÇALISIN. DAHA ÖNCE HIÇ INCINMEMIS GIBI SEVIN. VE SEYREDEN HİÇ KİMSE YOKMUS GIBI DANS EDIN.(ALINTI YAZI..)

Evet arkadaşlar bencede anı o anda yaşamak en güzelidir çünkü geri gelmesi imkansızdır.onun için bırakalım dertleri kederleri bir kenara onlar bizi düşünsün .. dertler kederler dünyada her zaman var ama biz belli bi süre dünyaya bekçilik edip gidiyoruz kaldığımız süreyi neden iyi değerlendirmeyelim ki..

bazen yarını görmeden yaşamak o anki durumun dışında bişey düşünmek istemio insan. belki yarın olacaklardan korkuyo ,belkide zamanı gerçekten dolu dolu yaşamak istiyoda ondan yarını düşünmüyo...şimdinin tadına varmadan yarın gelmesin zaten.Arkadaşlar.

günlük yaşıyoruz yarının ne getireceğini bilmeden yaşıyoruz..

11 yorum:

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

O kadar güzel bir yazıydıki soluksuz okudum.. Şuan için benim içinde bulunduğum durumu anlattı sanki..Her şey bir dakika sonra olacakmış gibi umutla yaşamılıyız.. Yarına her zaman hazrlıklı,ve mutluluk yazırn geşecekmiş gibi yaşamalıyız..

balböcükleri dedi ki...

kesinlikle haklısın.ben berkay bebekken büyüsede rahat etsem derdim bana büyüyünce derdide büyür derlerdi çok haklılarmış

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

her kelimesine katılıyorum. beklentilere takıntılı ilerlemek hasta ediyor insanı en güzeli sağlık ve ağız tadıyla bugünü yaşayıp. görmek nasipse yarın da aynı şekilde yaşanmalı ama dopdolu,sevgiyle inadına dik ve ayakta gülen bir yüzle.

misafiri olduğumuz bu dünyadaki yolculuğumuzda ayağımıza minik bir çakıl taşı dahi değmesin . sevgilerimle

ebrulitatlar dedi ki...

Çok güzel bir yazı. Yüreğine sağlık. Sevgiler..

hanife dedi ki...

eline yüreğine sağlık mükemmel bir yazı olmuş

esengül dedi ki...

yazıda harika yazanın kalemine sağlık sizinde emeğinize bizlerle paylaştığınız için :)
giden zaman geri gelmiyor anı değerlendirmek en güzeli...

karamel mutfak dedi ki...

gönlüne salık ablacım çok güzel yazmışsın ama keşke bunların birisini bile aklımızdan çıkarıp o anı gerçek anlamıyla yaşaya bilsek

Adsız dedi ki...

yüreğinize sağlık çok güzel ve doğru bir yazı olmuş.. ama hiç incinmemiş gibi sevebilmek gerçekten çok zor..

fuat gencal dedi ki...

Selamlar,
Gerçektende zaman hiç bir şey için beklemez.Bencede anı,o anda yaşamak en güzelidir.

Saygılarımla

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım gerçekten hayat beklemez...
Yüreğine sağlık çok çok güzel bir paylaşım...

cansudere dedi ki...

mimledim sizi...