10 Şubat 2010 Çarşamba

BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR..




Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır atasözünün anlamı, açıklaması ..Arkadaşlar...


Bu atasözüyle anlatılmak istenen, yapacağınız bir iyiliğin kolay kolay unutulmayacağıdır. Bazı insanlar bu tür davranışlara çok değer verirler. Kendilerine bir kişi iyilik yaptığında bunu unutmazlar. En kısa zamanda gördükleri iyilik karşısında, iyilik yapana yardım etmek için fırsat kollarlar. İyilik yapan kişi belkide yaptığı iyiliği hiç önemsemez, basit bir şey gibi görür. Ancak karşısında ki buna çok değer verir.
Bu atasözüyle ilgili bir çok hikaye anlatılmaktadır. Bunlardan birini az çok hatırlıyorum. Küçük bir çocuk bir kapı çalar ve o evdeki hanımda kendisine bir bardak süt ikram etmişti. Çocuk bunu hiç unutmamıştı. Büyüdüğünde doktor olan çocuğa, bir bardak süt veren hanım hasta olarak gitmişti. Ameliyat olması gerekiyordu. Doktor ameliyatını yapıp, hastalığı önlemeyi başarmış yapılan bu ameliyatın ücreti olarakta küçük bir not düşmüştü "ücreti bir bardak süt karşılığında ödenmiştir."Alıntı..



İşte hayat böyledir. Kimine bin kez iyilik yaparsınız ama size zarar verir, kimine de önemsenmeyecek kadar küçük bir iyilik yaparsınız ama kişi bu iyiliği asla unutmaz ve ilk fırsatta o da size iyilik yapmak için çaba harcar  arkadaşlar..

10 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım çok güzel anlatmışsın.Bir kahve canavarı olaraktan kahveye el koydun..Sevgiler bıraktım.

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar; "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" Dilimize yerleşmiş ne güzel bir özdeyişdir. Bloğunuzda bedeli bir bardak sütle ödenen iyilikte çok güzeldi. Bunu hep duymuştum. Her gördüğüm yerde hiç erinmeden bu benim bildiğim bir hikaye ya da anlatı diye üstün körü geçmem mutlaka okurum. Çünkü benim hafızama öyle büyük harflerle kazınmıştır ki bu cümle: "Bedeli bir bardak sütle ödenmiştir." Ne unutmam mümkündür, ne de görmemem mümkündür.

Bu güzel kahve paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. Sağolun. Varolun.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

bir iyilik birde kötülük unutulmaz denirya bir bardak sütte bunun kanıtı olsa gerek çok güzel bir paylaşım ve ibretlik ders alınacak bir konu teşekkürler canım sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu güzel ve anlamlı paylaşım için çok teşekkür ederiz.Sevgiler...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BİZDE SANAL OLARAK İÇERİZ KAHVEMİZİ SADE OLSUN LÜTFEN

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel bir öykü. İnsanın içini ısıtıyor.
Sevgiyle kal.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımm gerçekten yazdığım herşey çok doğru...

balböcükleri dedi ki...

ilk defa duydum okudum bu öyküyü.çok hoş

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.canım,bunları zaman zaman hatırlatmak lazım gelecek nesil vurdum duymaz olmasın sağol paylaşımın için..A.E.O

nerimaninmutfagi dedi ki...

selam arkadaşım hikayeniz çok güzel .eğer iyiliği karşılık bekleyerek yaparsan muhakkak hüsrana uğrasın iyiliği allah rızası için yaparsan bunun karşılığı muhakkak verilir ne demişler ayp iyiliği denize at bakıl bilmzse halık bilir diye hep yapacağımız iyiliklerin karşılığını beklememek dileğimle iyi akşamalar