18 Mart 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI.



MALZEMELER1 2 su bardagi pirinç 1 su bardagi zeytinyag 1 çorba kasigi çam fistigi 2 çorbakasigi kus üzümü 1 çorba kasigi kuru nane 8-10 sogan kuru nane 1 çay kasigi toz seker 1 çay kasigi tarçin1 çay kasigi yenibahar 1 tatli kasigi tuz



YAPILIŞI.

kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakikapisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yikanmis pirinciiçine saliniz. Bes dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısınıazaltarak 20-25 dakika pisiriniz. , nane, tarçin, yenibahar ilave edip karıstırınız. Yaprakları haslayıp . sarmaya başlayındolmaları diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sıkınız Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayıncaya kadarpisiriniz. sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri süsleyiniz.Afiyet olsun.

1 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

canım dolmadan aldım bir tane.ellerine sağlık...