16 Mart 2009 Pazartesi

FARKLI SALATA..




Bu salatanın tarifini çok sevdiğim kardeşimden aldım çok güzel olmuştu ama rmini çekmeyi unuttuk ama yakın zamanda çekip buraya ekliycem.şimdi tarife geçelim..MALZEMESİ Tavuk Suyu 200 ml. Susam 1,5 çorba kaşığı Ispanak (temizlenmiş) 750 gr. Tahin 1,5 çorba kaşığı Soya Sosu 2,5 çorba kaşığı Limon - Sirke karışımı 30 ml. Zencefil kökü (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı Mantar (yıkanıp ince dilimlenmiş) 250 gr. Domates (kabuksuz, ince dilimlenmiş) 2 adet Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Tavuk suyunu ufak bir tencereye koyup, sadece 2 çorba kaşığı kalana kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatın. Bu araa susamları bir tavaya koyarak, altın sarısı renk alana kadar (yaklaşık 3 dakika) orta ateşte kızartın. Tavayı ateşten alın. Ispanakları 3 dakika, diri kalacak biçimde haşlayın. sosu hazırlamak için tahini bir kasede, tavuk suyu soya sosu, limon - sirke karışımı ve zencefille birlikte çırparak karıştırın. Geniş bir salata kasesine ıspanak yaprakları ve mantarları koyun. Dilimlenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu üzerlerine döküp, biraz daha karabiber serpip iyice harmanlayın. Tabaklara ıspanak yapraklarını döşeyip, salatayı ıspanak yaprakları üzerine yerleştirin. Susamları da serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. *Zeytinyağı için bir ufak söyleşi* Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, Süzülen ilk damladır, Bandırılan ilk ekmektir... Alinteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyağı yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir..." Zeytinyağı bizim için bir gelenektir. Kaynak; Haldun Keskin

1 yorum:

yemek dedi ki...

yemekgezegeni'ne üyeliginizin tamamlanması için sayfanıza eklemeniz gereken banner kodu mail adresinize gönderildi. lütfen kontrol ediniz.. sevgiler