18 Ekim 2011 Salı

TAS KEBABI..

Arkadaşlar bu günde tas kebabı yanında sade pilav yaptım





MALZEMELER...


1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış kuzu eti..


1 çay bardağı sıvı yağ


2 adet domates1/2 çorba kaşığı domates salçası


3 diş sarımsak /Arzunuza kalmış..


1 orta boy soğan


1 çay kaşığı kekik


1 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kırmızı biber


2 adet patates..


tuz.


YAPILIŞI..


Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yaparken yanına kızarmış patatesleri koyabilirsiniz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: