17 Mayıs 2011 Salı

ZEBRA KEK..


ZEBRA KEK..


Malzemeler







4 adet yumurta


1 su bardağı şeker


1 su bardağı süt


1 su bardağı sıvı yağ


2 su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı


Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. . Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun..

5 yorum:

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle, hayirli geceler diliyorum...

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık .çok güzel bir kek olmuş.

MARİFETANE dedi ki...

Afiyet olsun yiyenlere..nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.

balböcükleri dedi ki...

ellerine sağlık şengül abla bende denemiştim güzel oluyor.