29 Eylül 2010 Çarşamba
KIYMALI LAHANA SARMASI.
MALZEMELER..
1 adet kuru soğan,
250 gr kıyma
yarım su bardağı pirinç,
1 adet domates,Yada bir kaşık domates salçası..
tuz,karabiber,nane maydanoz.isteğe bağlı isterseniz kırmızı pul biberde ekliyebilirsiz..
lahana orta boy..
kıymanız fazla yağlı değilse içine bir kaşık sıvı yağ koyarsanız dolmanızın içi daha yumuşak lezzetli olur..
YAPILIŞI..
lahanaları tek tek yapraklarından ayırıp, büyük bir tencerede kırılmayacak şekilde 6-7 dakika haşla...haşlanan yaprakları dikkatlice süsgece alın..
diğer tarafta kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci salçayı ve baharatları iyice karıştır..
düz bir tabakta yada masada haşlanmış yaprakları sarmalık kesip(yani ne çok büyük nede çok küçük şekiller olucak, damarlarıda ezilecek yada kesilmesi gerekir) içlerini hazırladığın harçla doldur ve sar... hepsi sarılıp tencereye koyduğunda üzerine salca sosu ekleyip, tencereye az miktarda sıvıyağ, tuz ve 1 su bardağı kadar su konulur... kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun..
AFİYET OLSUN !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Kıymalıda severim zeytinyağlıda. Ellerinize sağlık. Sevgiler....
Ablacığım dolma çok güzel görünüyor,ellerine sağlık ...bizde çok severiz....Ama dolmanın içine daha çok bulgur koyarız,pirinç bir avuç kadar konur....her yörenin damak zevki farklı ama bulgurlada denemeni isterim....sevgiler...
ablacığım lahana dolması harika görünüyo ellerine sağlık her türünü severim bende
Yorum Gönder