26 Ocak 2012 Perşembe

KABAK PASTASI




Malzemeler :



1 kg. temizlenmiş kabak
1 su bardağı şeker
Yarım paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 kahve fincanı su
Yarım paket krem şanti
1 çay bardağı süt
çukulata sosu.Arzuya bağlı ..
Yapılışı :


Kabağı yıka, tencereye koy, yarım fincan su ve 1 su bardağı şekeri ilave et, suyunu çekesiye kadar pişir. Pişirirken sonuna doğru ağzını aç, biraz rengi kızarsın, hiç suyu kalmasın. Püre aleti ile iyice ezilmiş kabağa, ufalanmış bisküvileri, cevizi koy, güzelce karıştır, çukur bir cam kaseyi ıslat, malzemeyi içine sıkıştır. Düz bir tabağa ters çevir. Yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırp, kaseye çevirdiğin kabağın üstüne pastaya sürer gibi sür derin dondurucuya at. Sabah yaparsan akşama kadar akşam yaparsan sabaha kadar kalsın. Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA.

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA.






MALZEMELER


1 kg. hamsi


4 adet kuru soğan


2 adet domates


1 limonun suyu


6 yemek kaşığı zeytinyağı


1 çay kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı tuz






HAZIRLANIŞI


Hamsileri ayıklayın, yıkayıp, süzün.


İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, karabiber ve tuz serpin. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpıp, balıkların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun

FIRINDA TAVUK BUT VE PATATES

FIRINDA TAVUK BUT VE PATATES







MALZEMELER


1 kg tavuk but 8 adet


4 adet patates


1 büyük domates


3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ


1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su


1 çay kaşığı nane


1 çay kaşığı kimyon


1 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı kırmızı pul biber


tuz






YAPILIŞI


Öncelikle patatesleri soyun dilimleyin yıkayın pişireceğiniz tepsiye güzelce dizin tavukları yıkayın onlarıda düzenli bir şekilde tepsiye dizin üzerine domatesi dilimleyin dizin suyu bir kaba koyun baharatları tuzu salçayı ve yağı koyun güzelce karıştırın tepsinin üzerinde gezdirin ve tepsinin üzerini folyo kağıdı ile kapayın 230 derecede pişirin pişmeye yakın tepsinin üzerindeki folyo kağıdını alın tavuklar biraz kızarsın yemeğiniz pişince fırından çıkarın ılıkken servis yapın afiyet olsun...