26 Ocak 2012 Perşembe

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA.

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA.






MALZEMELER


1 kg. hamsi


4 adet kuru soğan


2 adet domates


1 limonun suyu


6 yemek kaşığı zeytinyağı


1 çay kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı tuz






HAZIRLANIŞI


Hamsileri ayıklayın, yıkayıp, süzün.


İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, karabiber ve tuz serpin. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpıp, balıkların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: