
Vanilyalı Kek
Malzemeler
500 gr.un.
125 gr. tereyağ yada 1 bardak sıvı yağ..
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
4 yumurta
Pudra şekeri
YAPILIŞI...
Yağ bir kaba konarak yumuşatılır. Ve sonra içine şeker, un kabartma tozu, vanilya, bir tutam tuz ve yarım çay bardağı süt ilâve edilerek tahta bir kaşıkla ve aynı yönde olmak üzere on dakika kadar kuvvetle karıştırılır. Başka bir kapta çatalla iyice dövülmüş olan yumurtalar ve kalan süt de bu karışıma ilâve edilerek on dakika daha karıştırmaya devam edilir. Çok sert olursa pek az süt daha ilâve edilebilir. Hamur neticede kaşığa zorluk verecek kıvamda olmalıdır. Bir pasta tenceresi veya kalıp, yağlanıp unlanarak, hazırlanan bu karışım kalıba alınır ve 10 dakika evvelden ısıtılmış fırına verilir, ortalama 45 dakika sonra fırın açılıp kek alınır. Fırının ayarı yarım saat sonra en hafife alınmalıdır. Hamur eğer elektrikli pasta tenceresinde yapılacak ise, üstten nar gibi kızarıp çatlayınca kek olmuş demektir. Dışarı alman kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek, eğer acele değilse tercihan bir gün dinlendikten sonra servise konur.
Afiyet olsun.
9 yorum:
eline sağlık canım...
eline sağlık enfes görünüyo benim kilo problemim olduğu için uzak durmaya çalışıyorum işte ancak sizn güzel tarifleriniin resimlerine bakarak, nefsiimi köreltiyorum :)
ohh canım ellerine sağlık ne iyi yapmışın:)
çok iyi yapmışsın ablacım.eline sağlık.öperim kocaman
Ellerinize sağlık. Vanilyanın kokusu geldi burnuma.
biz kadınları durdurmak ne mümkün:)ellerinize sağlık..
Ellerine sağlık canım benim,ben çok severim pardon bia ailecek çok severiz :) kekin her türlüsünü.Ama benim favorim hep sade kekten yanadır.Afiyet olsun
canım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun.
kek de kek yanii!! şifa olsun sevgiler
Yorum Gönder