17 Eylül 2009 Perşembe

TASKEBABI SADE PİRİNÇ PİLAVI..



Arkadaşlar bu günde tas kebabı yanında sade pilav yaptım tatlı olarakta dr ruma söz verdim sütlü tatlı yaptım şimdi tarife geceyim..

MALZEMELER...
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış kuzu eti..
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak /Arzunuza kalmış..
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kırmızı biber
2 adet patates..
tuz.
YAPILIŞI..

Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yaparken yanına kızarmış patatesleri koyabilirsiniz..Afiyet olsun..
SADE PİRİNÇ PİLAVI.
.MALZEMELER...
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI...
Öncelikle pirinçler tuzlu sıcak suda bir saat kadar bekletilir. Sonra tencereye yağ koyulur, eriyince et suyu tencereye boşaltılır. Pirinçler yıkanıp su kaynayınca tencereye koyulur. Tuzu ayarlanıp karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekince demlenmeye bıraklır.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: