Arkadaşlar bu gün şeftali reçeli yaptım şeftaliler çok güzel tam zamanı birazda dondurucuya paketledim kışın hem reçel hemde komposto yapıyorum şimdi tarife geceyim...
MALZEMELER...
1.kg şeftali..
1 kg şeker.
1 limonun suyu.
YAPILIŞI..
Öncelikle bir tencereye şekeri bir su bardağı suyla koyup ateşte 15 dakika kaynatalım ..Şeftalileri soyup dilimleyelim.Hazırladığımız şuruba şeftali dilimlerini ilave edip 20 dakika daha kaynatalım..Son olarak limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatalım ve tencereyi ocaktan indirelim..Hazırladığımız şeftali reçelini soğuduktan sonra kavanozlara dolduralım vede kavanozumuzu kapak aşyada olucak şekilde bir iki saat soğuyana kadar bekletelimki içindeki taneler altta kalsın yoksa kullanırken taneler yukarda kalır şerbeti altta.
reçelimizi tahta kaşıkla karıştıralım..
Afiyet olsun..
19 yorum:
ellerıne saglık canım.
Bu senede geçti artık hep yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı. Evde biraz vardı zaman bulursam yapıcam mutlaka.
Afiyetler olsun size.
Eline sağlık arkadasım bende şimdi pazardan geldım ve şeftali aldım Kısmetse bende bırazdan reçel yapmaya başlayacağım.Afiyetle yemek dilegiyle ...
ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK ÇOK SEVERİM.BU ARADA RAHMETLİ EVSAHİBENLE OLAN ANIN BÜTÜN GECE AKLIMDAN ÇOKMADI.GÜLSEMMİ AĞLASAMMI BİLEMEDİM
ellerine sağlık canım.annem de yapar,çok güzel oluyor tadı.afiyet olsun.sevgilerimle...
Ablacığım ellerine sağlık rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...
Allahım cümlemize nasıp etsin arkadaşlar..
Ellerınıze saglık kapagını actın mı mıs gıbı seftalı kokar
ev recellerıne bayılırım:)
Bugün bende yapacağım inşallah.Ellerine sağlık ablacım.öpüyorum.şimdiden hayırlı Ramazanlar
ablacığım başlamışsın sende kışlık hazırlıklara.afiyetle ye.
ellerine salık ablacım.ödülümü büyük bir zefle aldım benide gönlünden ödüllerdirdigin için ayrıca teşekkürler.
recel enfes olmus canim ellerine saglik sevgiler hayirli ramazanlar
Ellerinize sağlık.
Bende bu cumartesi yapmayi dusunuyorum. ama sizin gibi becerikli degilim.
Birkac yıl evvel denemistim ama kas katı olmuştu. dediler ki fazla kaynatmışım.
acaba o yuzden mi, ondan beridir ki hep reçel yapmaktan uzak duruyorum.
Neyse cesaretim yerine geldi sayenizde. sizin tarifi bir bir uygulyacagim
sevgiler
canım teyzecim sizlere layık deyil ama ufacık bir ödülünüz var blogumdan alırsanız sevinirim saygılar sevgiler
Canım ellerine sağlık allah güle güle yemek nasip etsin.
sa.Canım,ellerine sağlık, sağlıkla tüketin reçelinizi..hayırlı ramazanlar..A.E.O
sayfanizi begendim ellerinize saglik ölünün üzerinize düsmesi cok korkunc geldi bana ben cok korkarim ölülerden,sizin yerinize o an kendmi koydum,acayip korktum.sevgiyle kalin.yesim
Hayırlı ramazanlar ablacığım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun...
1 aylık bir aradan sonra yeniden merhaba hayırlı ramazanlar arkadaşım.şeftalinin kendinede reçelinede bayılırım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
Yorum Gönder