31 Ağustos 2009 Pazartesi

SOSLU TAVUK KANADI..

Arkadaşlar soslu tavuk kanadı yaptım kızartmadan daha hafif oluyor fırında kendi yağıyla pişiyor izgarada güzel olur ama ben bu gün böyle yaptım şimdi tarife geçeyim...





MALZEMELER..


istenilen kadar tavuk kanadı
istenilen kadar patates,
2.Adet havuç
2. yemek kaşıgı domates salçası
3 diş sarımsak
2 yemek kaşıgı yogurt
tuz,
kırmızbiber,
kekik
,karabiber


YAPILIŞI.


Tavuk kanatlarını yıkayın.Patatesleri ve havucu soyup istediginiz büyüklükte dograyın.Sos için ezilmiş sarımsak,yogurt,salça ve baharatları derin bir kabın içinde karıştırıp tavuk kanatlarını bu sosun içine atın ve her tarafının bu sosa bulanmasını saglayarak bir saat kadar bu sosta bekletin.Sostan çıkardıktan sonra yaglanmış tepsiye dizin.Yanına yine baharatlarla tatlandırılmış patates ve havuçları dizin.Ve fırına verin.180C yaklaşık 30 dakika veya daha fazla pişirin.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. ellerine salık ablacım afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  2. Mmm yemede yanında yat olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ablacığım tavuk nefis görünüyor.ödül için çok tşk ederim.ben o yazıyı daha önce aldığım için tekrar yazamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık:)
    pratik ve lezzetli daha ne olsun
    sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..