8 Nisan 2010 Perşembe

PATLICANLI BULGUR PİLAVI..

MALZEMELER


1 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet büyük boy patlıcan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı tavuk suyu
sıvıyağ ve tuz

HAZIRLANIŞI

Soğan rendelenir ve sıvıyağda kavrulur üzerine rendelediğimiz domatesler ve küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlar atılır ve patlıcanlar pişene dek kaynatılır.Üzerine (ben göz kararı koydum) yaklaşık 2 su bardağı kadar tavuk suyu ilave edilir ve biraz daha kaynatılır daha sonra bulgur ve tuz konur.Suyunu çekene kadar pişirilir.Altını kapadıktan sonra biraz demlenmeye bırakılır sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
  2. o ablacım en sevdiğim pilav.patlıcanla harika oluyor.ben yerkan nanese serperim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım pilav çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. ablacığım ellerine sağlık afiyet şifa olsun çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..