1 Ocak 2010 Cuma

KABAK TATLISI..




Arkadaşlar kabak tatlısını severim kabak mevsimi bitmeden yaptım..



Malzemeler:






2 kg balkabağı


2,5 su bardağı toz şeker


1 su bardağı dövülmüş ceviz






Hazırlanışı:






Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Kabak tatlısına bayılırım.Ellerinize sağlık..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık ablacım.benmmde çok secdiğim bir tatlı.bu arada mutlu yıllar dilerim

    YanıtlaSil
  3. İştahla ve isteyerek tek yediğim tatlı, kabak tatlısıdır. Ellerinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Ablacığım ellerine sağlık...

    Herşeyin gönlünce olacağı bir yıl diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. pek bi güzel olmuş şengül ablam sana ve ailene mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  6. canım teyzem benim harıka görünüyor. mutlu yıllar sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. kabak tatlısı enfes bir tat şifa olsun canım arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Ellerıne saglık
    harıka gozukuyor
    son donemlerde
    ustune tahın dokerek yıyenler cogaldı
    ama ben sadece cevızle:)
    en guzel yenebıldıgını dusunuyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..