1 Ocak 2010 Cuma
KABAK TATLISI..
Arkadaşlar kabak tatlısını severim kabak mevsimi bitmeden yaptım..
Malzemeler:
2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.Afiyet olsun..
Kabak tatlısına bayılırım.Ellerinize sağlık..Sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık ablacım.benmmde çok secdiğim bir tatlı.bu arada mutlu yıllar dilerim
YanıtlaSilİştahla ve isteyerek tek yediğim tatlı, kabak tatlısıdır. Ellerinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
YanıtlaSilAblacığım ellerine sağlık...
YanıtlaSilHerşeyin gönlünce olacağı bir yıl diliyorum...
pek bi güzel olmuş şengül ablam sana ve ailene mutlu yıllar
YanıtlaSilcanım teyzem benim harıka görünüyor. mutlu yıllar sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım, sevgiler
YanıtlaSilkabak tatlısı enfes bir tat şifa olsun canım arkadaşım
YanıtlaSilEllerıne saglık
YanıtlaSilharıka gozukuyor
son donemlerde
ustune tahın dokerek yıyenler cogaldı
ama ben sadece cevızle:)
en guzel yenebıldıgını dusunuyorum