MALZEMELER..
4.5 .adet kuru soğan
1.çay bardağı sıvı yağ.
dolmalık fıstık.
kuş üzümü.
2.su bardağı pirinç.
1 yemek kaşığı kuru nane.
kara biber/kırmızı pul biber.
1.tatlı kaşığı tarcın.
500 gr yaprak..
tuz..Arzuya göre 1.yemek kaşığı salca..
YAPILIŞI.
1. 4-5 kuru sogani yemeklik dograyip, 1 çay bardagi zeytinyagi ve 1,5-2 yemek kasigi dolmalik fistik ile (fistiklar pembelesene kadar) kavurun.
2. 2 su bardagi pirinci yikayip soganlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sirasiyla tencereye 1 yemek kasigi kuru nane, 1,5 tatli kasigi karabiber, 1 tatli kasigi tarçin, 2 kesme seker, 2 yemek kasigi kus üzümü, yarim limonun suyu ve 1 su bardagi kiyilmis maydanoz ekleyip karistirin. tencereye 1 tatli kasigi tuzu ve 1 çay bardagi kaynamis suyu ilave edin. çok kisik ateste pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altini kapatip sogutun.
3. diger tarafta yarim kg salamura asma yapragini ilik suyla - 4-5 kez suyu degistirerek - yikayin. yapraklari iki avucunuz arasinda sikarak sudan çikartin. her bir yapragi avucunuz içine alin, ortasina 1 tatli kasigi içten koyun. yapragi sigara böregi gibi sarin.
4. pisireceginiz tencerenin dibine bir sira yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmalari dizin. en sonunda üzerlerine bir sira daha yaprak kapatip yarim çay bardagi zeytinyagi gezdirin. (eksi olsun isterseniz yarim limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yapraklarin üzerine bir tabak kapatin ve 2 su bardagi kaynamis su ekleyin. tencereyi atese koyun. su kaynamaya baslayinca atesi kisip 30 dakika pisirin. pistikten sonra sarmalari sogutup servis tabagina dizin. limon dilimleri ve maydanoz yapraklari ile süsleyip servis yapin.Afiyet olsun..
Ellerinize , kollarınıza saglık. Kalem gibi sarmışsınız.
YanıtlaSilAfiyetle yiyin
sevgiler
Enfes görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık
YanıtlaSilAblacığım kalem gibi olmuş ellerine sağlık çerez gibi yerim ben:))
YanıtlaSilben de az önce aldım marketten tokat yaprağı.ama bakmadım açıp.yazın tokata 2 kere uğradık ama almak kısmet olmadı.ellerine sağlık olsun...
YanıtlaSilmerhaba ablacım yaprak sarmanda çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSils.a raadaşımellerine sağlık hayırlı cumalar dilerim sevgiyle muhabbetle sağlıkla duayla kal
YanıtlaSilasla hayir diyemiycem bir lezzet ellerine saglik canim sevgiler hayirli cumalar
YanıtlaSiloy oyyyyy bu ne güzel iştah açıcı görüntü bölee soy sülale tokatlıda satın aldıgım yapraklar nereli hiç bilmiom bazen ince bazen kalın çıkıyor:)) ellerinize saglık hayırlı cumalar
YanıtlaSilHayırlı cumalar arkadaşlar..sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel gözüküyorlar...
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık.sarmışsın mis gibi.yememmi ben onları.oyo oyyy limon bilerm sıkarım.iyi haftasonları ablacım
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım,valla tokat yaprağıyla tam da yenesi olmuştur.Aman benim oğlum görmesin,yaprak sarmasına girer gece gece :) Tencereyi önüne koy arkana bakma valla.
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun ablacım.
Sevgiler
merhaba ablacım seni mimledim gelip sorularını alırsan çok sevinirim sevgiler
YanıtlaSilçok severim.nefis görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilhııımmm yaprak sarma ne zamandırda yapmıyorum aslında şimdi koca bir tencere olsa yanınada kocaman bir kase yoğurt hiç biri kalmaz yerim valla ellerinize sağlık
YanıtlaSil