23 Ağustos 2009 Pazar

TUZLU PASTANE KURABİYESİ..



Arkadaşlar tuzlu kurabiyeyi yaptım ben biraz telaşlıyımdır kalıpları bulamadım halbuki duzenliyimdir yerlerini hiç değiştirmem bende kendim şekillendirdim öyle yaptım bu kurabiyeler çok güzel oluyor hani derler ya kıyır kıyır öyle işte...
MALZEMELER...
125 .gr margarin..
1 su bardağı sıvıyağ.
1 çay bardağı yoğurt.
1.yumurta.
1.çorba kaşığı toz şeker.
1 tatlı kaşıgı tuz.
1.tatlı kaşığı mahlep.
1.paket kabartma tozu.
susam..
Aldığı kadar un...
YAPILIŞI..
Önce oda sıçaklığında yumuşatılmış margarini elinizle iyice yumuşatın.Üzerine sıvıyağ,yumurta ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.Üzerine bir miktar un koyun unun üzerine kabartma tozu,tuz,şekeri ve mahlebi ekletip alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapın.Hamurdan parçalar kopartıp istediğiniz şekli verin.Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın..Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Çok güzel oluyor bu. Mahlep katılınca çok özel bir lezzette oluyor.
    Ben hamuru ikiye ayarlayıp yarısına şeker, yarısına tuz katarak hem tatlı hem tuzlu kurabiyeye de dönüştürdüm bu tarifi.
    Uzun süre dayanıyor bir de..
    Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık Şengül hanımcım hayırlı ramaznlar olsun

    YanıtlaSil
  3. ablacım ellerine sağlık.pek severim.alayım iki tanecik çiftardan sona çayla yerim.sevgiler hayırı iftarlar

    YanıtlaSil
  4. Cok nefis gözüküyor
    Ellerinize sağlık
    yapılacaklar listesine ekledim bile
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. ay şengül abla telev peyniri beni çok güldürdü.hamarat kadın gene döktürmüşsün.eelerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  6. HIMM BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  7. bayılırım tuzlu kurabiyeye ellerine sağlık tabağı alıp gitsem bi sorun olmaz dimi nede olsa ramazan gözüğmüz kalmasın:)))

    YanıtlaSil
  8. Alıp kaçıyorum akşam için.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..