3 Temmuz 2009 Cuma

PAZILI AYRANLI ÇORBA.


Arkadaşlar bu gün çok sıçak ben yine benim olmazsa olmazım pazılı ayranlı çorbamı yaptım pazıda lif oranıda çok hemde hafif bir çorba soğuk yendiği için güzel oluyor şimdi tarife geçeyim arkadaşlar


MALZEMELER.


1 Demet pazı

1 kilo yoğurt

2 yemek kaşığı bulgur

tuz

2 bardak su..


YAPILIŞI

Pazıları çok güzel yıkıyalım kesme tahtasında küçük küçük keselim tenceremizin içine koyalım üzerine bulguru ekliyelim 2 bardakta su koyup tuzunu ilave edip ocağımıza koyalım pişmeye bırakalım pişince suyunu süzelim bir tarafta yogurdu karıştıralım suzuz olarak yavaş yavaş pazımıza ilave edelim sonra 1 bardak suyu ekliyelim biraz koyu olursa biraz daha su ekliyebilirsiniz sonra buzdolabına soğumaya bırakalım .

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım...
    OLsada soğuk soğuk yesem...
    Erzurum'dada yaparlar denlisini..Bende iri bulgurlusunu yaparım bazen...
    Bir kase alayım daha işşş çokkk:)Gideyim..

    YanıtlaSil
  2. al canım bir kase daha hazırladım
    gelenlere ikram edeyim soğuk soğuk için birtanelerim

    YanıtlaSil
  3. ablacım he güzel bir tarif bu.eline sağlık.hemde çok besleyici.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. iyi pazarlar ablacım....
    güzel yorumun için teşekkür ediyorum...
    çorbanda harika gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  5. biz buna boranı diyoruz ve ıspanakla yapıyoruz.harika bir tat ellerine sağlık ablam

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglık
    tam yaz yemeği, besleyici ve serinletici.
    paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..