16 Mayıs 2009 Cumartesi

İMAM BAYILDI..


Bu gün çok sıcak istanbul onun için bende zeytinyağlı yemek yaptım İmam Bayıldı yaparken nerdeyse ben bayılıyordum sarmusak kokusu soğan kokusu derken yaptım soğuttum tarifinide yazayım arkadaşlar.


MALZEMELER.

1 Kilo gr patlıcan

2 adet soğan

5 diş sarmusak

kırmızı pul biber

4 Adet domates

sivri yeşil biber

maydanoz Tuz sıvıyağ..


YAPILIŞI.

Patlıcanları alaca şekilde soyalım tuzlu suda yarım saat bekletelim ama ortasını açmıyalım ki kızarırken fazla yağlı olmasın patlıcanları kızartalım kağıt havluda bekletelim yağını çeksin ortasını açalım yukardaki malzemeleri önce soğan olmak üzere biraz kavuralım domatesleri soyup küp küp ekliyelim içine iç malzemesi kavrulduktan sonra patlıcanlarımızın içini dolduralım üzerine 2 bardak sıcak su ekliyelim ocağımızda pişmeye bırakalım pişdikten sonra ayrı bir yere cıkaralım soğusun soğuduktan sonra yiyelim

Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Nefis olur..
    Elinize sağlık.Süper görünüyor.
    Buradaki tarife göre bugün hemen yapmaya karar verdim. :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. BENDE BAYILIRIM İMAM BAYIDLIYA.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.AFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil
  3. Zaten patlıcana bayılırım.Çok sık yaparım.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben bir sarımsak aşığıyım sarımsak olan herşeyi yerim dersem abartmam
    imambayıldıya da bayıldım doğrusu

    YanıtlaSil
  5. Yaz gelince vazgeçilmez yemektir imambayıldı..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. İmam bayıldıya bend bayılırım....Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Yazar cok tesekkurler...

    Selamlar SevalHatice

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..