26 Ocak 2012 Perşembe

KABAK PASTASI




Malzemeler :



1 kg. temizlenmiş kabak
1 su bardağı şeker
Yarım paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 kahve fincanı su
Yarım paket krem şanti
1 çay bardağı süt
çukulata sosu.Arzuya bağlı ..
Yapılışı :


Kabağı yıka, tencereye koy, yarım fincan su ve 1 su bardağı şekeri ilave et, suyunu çekesiye kadar pişir. Pişirirken sonuna doğru ağzını aç, biraz rengi kızarsın, hiç suyu kalmasın. Püre aleti ile iyice ezilmiş kabağa, ufalanmış bisküvileri, cevizi koy, güzelce karıştır, çukur bir cam kaseyi ıslat, malzemeyi içine sıkıştır. Düz bir tabağa ters çevir. Yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırp, kaseye çevirdiğin kabağın üstüne pastaya sürer gibi sür derin dondurucuya at. Sabah yaparsan akşama kadar akşam yaparsan sabaha kadar kalsın. Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.

Hiç yorum yok: