25 Kasım 2010 Perşembe

‎25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü





‎..


Aklı çalışmayan insanın bedeni çalışır. Şiddet, cahillik göstergesinin en üst... sınırıdır ve insanlık suçudur!
Türkiye'de Durum:



•Tüm kadınların % 25'i Fiziksel şiddete uğruyor.


•Şiddete uğrayan kadınların %75'i eşi tarafından şiddete uğruyor.


•Şiddete uğrayan erkeklerin % 75'i aile dışından gelen şiddete uğruyor.


•Cinayet sonucu ölen kadınların %40-70 eşi tarafından öldürülüyor.


•Tecavüze uğrayanların %50 si 18 yaş altında ve bunlardan %10 erkek çocuk gerisi kız çocuktur.


•Her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor.


•Daha çok 7-9 yaş arası çocuklar cinsel şiddete uğruyor.


•5-10 yaş arası çocukların %55'i ensest mağdurudur.


•10-16 yaş arası çocukların %40 ensest mağdurudur.


•Cinsel saldırganların %75'i tanıdık biridir.


•Ensest olaylarında faillerin %50'si öz baba ve sırasıyla amcalar enişteler, ağabeyler, dedeler ve dayılardır.


•Acil yardım hattını arayan kadınlardan % 57'si fiziksel şiddete, % 46,9'u cinsel şiddete, % 14,6'sı enseste ve % 8,6'sı tecavüze maruz kalmıştır.


•1995'te başkent Ankara'daki gecekondularda yaşayan kadınlar arasında yapılan bir araştırma, kadınların % 97'sinin kocalarının saldırısına uğradığını ortaya koymuştur.


•1996'da orta ve yüksek gelir gruplarında yer alan ailelerle yapılan bir araştırmada, soruların başlangıcında kadınların % 23'ü kocalarının kendilerine karşı şiddet kullandığını söylemiş, fakat belirli şiddet tipleriyle ilgili sorular sorulduğunda bu oran %71'e yükselmiştir.


•Başka bir araştırma, kadınların % 58'inin yalnızca kocalarından, nişanlılarından, erkek arkadaşlarından ve erkek kardeşlerinden değil, kadın akrabalar da dahil olmak üzere kocalarının ailesinden de aile içi şiddete maruz kaldığını tahmin etmektedir.


•Bir grup orta ve üst sınıf kadının % 63,5'unun cinsel tacizin bir türüne maruz kaldığı bulgusuna ulaşılmıştır.


•Bir araştırmaya göre, şiddet sonucu ölen 40 kadından 34'ü evde ölmüş, 20'si asılmış ya da zehirlenmiş, 20'sinde öldürüldüklerine dair kesin belirtiler görülmüş ve 10'u da ölmeden önce aile içi şiddete maruz kalmıştır.


•Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan Bursa şehrindeki halk sağlığı merkezlerinde yapılan bir araştırma, kadınların % 59'unun şiddet kurbanı olduğunu ortaya koymuştur.


•Mor Çatı'nın 1990 ile 1996 yılları arasında 1.259 kadın arasında yürüttüğü bir araştırma, kadınların % 88,2'sinin bir şiddet ortamında yaşadığını ve % 68'inin kocaları tarafından dövüldüğünü göstermiştir.


•Ankara'da yapılan başka bir kadın araştırmasına göre, kadınların % 64'ü kocalarından, % 12'si ayrıldıkları kocalarından, % 8'i birlikte yaşadığı erkeklerden ve % 2'si de kocalarının ailesinden şiddet görmektedir. % 60'ı, kocalarının kendilerine tecavüz ettiğini söylemiştir.ALINTI.

22 Kasım 2010 Pazartesi

TAVŞAN TORAMANIM KANSER OLDU...


Ben tavşan toraman 6 yaşındayım. hayat hikayem bu kadarmış şengül annemin arkadaşları ..Bir hafta evel hastalandım afedersiniz küçük çişimden kan gelmeye başladı şengül annem üzüntüden eli ayağına dolaştı hemen beni hayvan hastanesine götürdü orda karnımdan delik açmışlar ben bilmiyorum çünkü bayıltmışlar beni serom verdiler endoskopi yaptılar karnımda kist cıktı ..
Kanser olmuşum sahiplerim çok üzüldüler veteriner ameliyat edersek kendine gelemezse masada uyuturuz deyince şengül annem bana kıyamadı izin vermedi ameliyata çünkü çok zayıfladım halsizdim.
ameliyat çok riskliydi kurtulma şansım çok düşüktü eve getirdiler beni en çok sevdiğim lahanalar Havuçlar maydanozlar önümde hiç birini canım istemedi hep halsizdim.
şengül annem bir akşam ne kadar meyve varsa taze ,taze bana sıktı karıştırdı içmem için getirdi ateşimde çoktu zorlada olsa meyve suyundan içtim bir kaç gün böyle devam etti içmelerim  ayağa kalkmaya bu gün havuçlarımı yemeğe başladım bu sevgi bu moral varken bende bu hastalığı yenicem .
yıkanmayı hiç sevmem ama yıkanmayı bile özledim şayet kurtulamazsam bu resmim burda kalsın hep yanınızda oluçam..şimdilik bu kadar biraz dinleneyim..yine hayat hikayemi yazarım yaşarsam..Sevgiler hayvan doslarım...TAVŞAN TORAMAN....

Altta İlk yazılarım okumuyan varsa okusunlar hayat hikayemi...




(2)
Ben TAVŞAN TORAMAN Sahibim çok yiyorum diye bu ismi koydu


herhalde onun için koymuş ben bir haftalıkken beni evin büyük oğlu satın almış pek hatırlamıyorum küçüktüm eve getirdi evde niye ketirdin bu kemiriçi bir hayvandır dediler ama o gün bir şey demediler bahçeli bir yere veririz rahat eder dediler beni balkonda beslemeye başladılar derken beni vereçek yer bulamadılar kimse istemedi beni evin annesi beni haftada 3 kere yıkamaya başladı kokuyormuşum parfümlerdi bembeyezım derken bir gün balkon kapısı acık kalmış ben yavaşca salandan içeri girdim ne göreğim en sevdiğim bilgisayarda bir yığın kablolar var dayanamadım hepsini kemirdim sahibim içeri girdi bana biraz kızdı hemen gitti büyük bir kafes aldı içine koydu ben biraz zor alştım kafese ama razı oldum bana alıştılar çok da sevmeye başladılar yiyeceklerimde güzel kafese ses çıkarmadım hala beni isteyen kimse cıkmadı yaşım 3 çü bitiriyorum 4 yaşıma girmeme az kaldı evin babası şimdi ne diyor milyarlar verseler TORAMAnımı kımseye vermem onlara mimnattarım ben TAVŞAN TORAMAN sahiplerimi çok seviyorum ilerde olucakları sizlere yine yazıcam hayvanları sevin sevgi güzeldir..


(2)


Kategori TAVŞAN::TOROMAN



Ben tavşan toraman Sahibim beni aldığında bir haftalıktım cinsiyetimi bilmiyorlardı onun için beni kız olarak isim verdiler kızım diye beni üç alık filan dım bende değişikliği fark ettiler o zaman Erkek olduğumu anladılar bana verdikleri kız ismimi hemen değiştirdiler zaten bende sevmemiştim o kız ismi adımı toraman olarak koydular ben etli olmamak şartıyla nerdeyse her şeyi yerim kara lahana,maydanoz ,ana yemeklerim.havuçu ince ince kesiyorlar sağolsunlar yerde olan bir şeyi yemem lahanalarımı maydanozumu kafesime asılı olarak yerim kuru üzüm antep fıstığı badem çok severim kurabiyeye dayanamam bisküvi kek yediklerimin arasındadır haftada bir iki kere süt içiyorum haftanın iki günü yıkanıyorum biraz bu aralar kilo aldım ziplamalarım azaldı yürürken karnım yerde diye sahibim biraz konuşuyor ama kıyamıyor bana yine yediriyor ha unuttum elmayıda çok severim bu günlük bu kadar bonya günüm gelmiş evin annesi banyoyu hazırlıyor hoşçakalın yine yazarım size


Tavşan...TORAMAN...

14 Kasım 2010 Pazar

KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.Arkadaşlar

5 Kasım 2010 Cuma

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR..

Meyve Veren Ağaç Taşlanır



Adamın, geniş, bakımlı ve güzel bir bahçesi vardır. Çeşitli meyvelerle dolu bahçe yola yakındır; gelen-geçen hayranlıkla seyreder bahçeyi.
Mevsimi gelir ve yılların emeği meyveye dönüşmeye başlar.
Kimi hayranlıkla bakar takdir eder kimi de haset'le. Ama artık meyveler iyice olgunlaşmaya başlamıştır. Kadir kıymet bilmez çocuklar neyse de çocuk kadar bile zekaya sahip olmayan haset'ler de taş'lamaya başlar ağacı bir meyve düşüreceğim diye.
Durumu gören yakın komşuları ve dostları taş atanlara müdahale etse de durum kötüye gitmektedir.
Durumun kötüye gittiğini gören evin hanımı bir gün; "bey, çocuklar ağacı taşlıyor bir baksan" der.
Ama adam; boşver, taşlar taşlar giderler" der, hiç rahatını bozmadan.
Ancak adam biraz fazla rahattır. Hatta buna gamsız bile denebilir.
Günler böyle geçer ve bir gün evin hanımı; "bey" der, "Gerçekten senin dediğin gibi çocuklar da o fena adamlar da meyve ağacını taşlamaktan vazgeçtiler" dediğinde adam; "ben sana dememiş miydim" der.
Bu defa evin hanımı: "evet çocuklar ve o fena insanlar taşladı taşladı gittiler. Ama ağaçta ne meyve kalmış nede yaprak. Hatta ağaç o kadar insafsızca taşlanmış ki, önümüzdeki yıl meyve verecek hali kalmamış" der.
**Alıntı..

Evet, meyve veren ağaç taşlanıyor her devir ve zamanda.
Verilen meyvelerin bizlere sunulmuş bir nimet olduğunu öğrendiğimizde iş işten geçmiş olmaması için,
Ağacı korumak kollamak gerek.
Gerek ki, meyve vermeye devam edebilsin.

Meyvelerinden herkes faydalanabilsin.şah/mat.





Kadir kıymet bilen tüm dostlara olsun bu yazım…..