20 Aralık 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI.





MALZEMELER1

 2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyag
1 çorba kasigi çam fistigi
 2 çorbakasigi kus üzümü
 1 çorba kasigi kuru nane
  4.sogan
kuru nane
  1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tuz


YAPILIŞI.


kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakikapisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yikanmis pirinciiçine saliniz. Bes dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısını  azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. , nane, tarçin, yenibahar ilave edip karıstırınız. Yaprakları haslayıp . sarmaya başlayındolmaları diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sıkınız Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayıncaya kadarpisiriniz. sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri süsleyiniz.Afiyet olsun.Arkadaşlar..

5 yorum:

  1. oldukça uzun bir ara olmuş canım yaaa nefis bir lezzetle burdasın sevgiler kucak dolusu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım sarmalar nefisss

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. hele şükür döndün ablacım bu kadar özletme kendini sarmalarda çok güzel eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. SARMALE
    FOARTE BUNE
    CU FRUNZE DE VIE
    FELICITARI

    MARI
    TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar bir haftalık tedavim vardı iyi geçti yine sizlerleyim hepinizi özledim sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..