27 Ağustos 2010 Cuma

KEŞKÜL..

KEŞKÜL..

MALZEMELER..
3,5 su bardağı süt- 750 ml ( ben yarım yağlı süt kullandım )


1,5 çay bardağı tozşker- 120 gr


1/2 çay bardağı ince dövülmüş badem - 25 gr


2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi- 5 gr


1 paket dr.oetker pirinç unu- 35 gr


üzerini süslemek için toz tarçın  Arkadaşlar ben bademlerin bir ikisini üzerine koydum çok severim bademi siz istediğiniz gibi süsleyin..

YAPILIŞI..

Süt ve tarçın hariç diğer tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine alıp kaşık ile iyice karıştıralım. Sonra üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile soğuk süt ile diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Ve orta hararetli ateşin üzerine alıp devamlı karıştırarak keşkülü kaynatmaya başlıyalım  Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 3 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra kaselerimize paylaştıralım.Üzerini tarçın ile süsledikten sonra önce tezgahın üzerinde 1 saat kadar ılınmaya bırakalım. Daha sonra buzdolabında muhafaza edelim.Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok hafif bir tatlı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok severim hafif ve lezzetli oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ELİNE SAĞLIK ABLACIM.NE GÜZELDE SÜSLEMİŞSİN.YENİDEN TARİFLERİNLE DÖNMEN GÜZEL.HAYIRLI İFTARLAR.MUTLU BİR HAFTASONU

    YanıtlaSil
  5. selam:)
    Şengül hanım bende en son keşkül tarifi yayınlamıştım nefis bir tatlı elinize sağlık
    alttaki yazıyı okurken gözyaşlarına boğuldum çok etkilendim yüreğinize sağlık ne iyi etmişsiniz paylaşmakla Allah herkese böyle seven nasip etsin (AMİN)

    YanıtlaSil
  6. canım kadir geceniz mübarek olsun
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..