4 Mart 2010 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ..


MALZEMELER.
4,5 su bardağı un
3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1,5 su bardağı pudra şeker
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2- 3 tatlı kaşığı mahlep
2- 2,5 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı fındık içi
Yarım kahve kaşığı tuz


YAPILIŞI..


1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.
2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).
4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.
5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.
: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.

16 yorum:

  1. ablacım eline sağlık.ne güzelde kızarmışlar.yanındada çay.değmeyin keyfime.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık canım harıka görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım afiyet şeke rolsun sevgıler...

    YanıtlaSil
  4. elelrıne saglıkŞengül.cok guzel oldukları bellı.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bizim Anadolu kültürümüzde bir de değişik çörek vardır. hem üstünde hem de altında ateş olan İnce ve iki büyük sacın arasında yağlı ve fazla kalın olmayan bir hamurdan pişirilen çörektir. Çörek denilince benim aklıma o gelir. Sizin çörekleriniz de çok güzel elinize ve emeğinize sağlık.

    Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın. Hayırlı cumalar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ablacığım....

    YanıtlaSil
  7. Super gözüküyor.
    Ellerinize sağlık. Nar gibi kızarmış
    Yiyenlere afiyet şeker olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. kahvaltı ediyorum şuan olsada bir tane yeseydim.elline saglık.

    YanıtlaSil
  9. harıkalar
    hele mahlepli mıs gıbı tadı kokusu ıle bayılırım paskalyaya

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık harika olmuş hayırlı cumalar şengülcüm

    YanıtlaSil
  11. Canim benim.... Hele "kizim" deyisinize bayildimmmmm... Agziniza saglik.... Ayrica da ellerinize saglik.... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum....

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık, çok severim paskalya çöreğini:)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık şengül ablam bende yapıcam

    YanıtlaSil
  14. Şengül ablacığım demek oğlunuz Erzincan da asker ne güzel,umarım rahattır,bir problemi olursa haberimiz olsun....Erzincan etrafı dağlık ortası bağlık bir yerdir,askerler pek sevmez belki ama memleketimiz işte biz seviyoruz....hayırlı tezkereler olsun....Paskalya çöreği harika görünüyor,kahvaltı için aldım bir tane....Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Olá, amiga!
    Para você:
    "... um mundo mais feminino,
    mais rosado e sensibilizado...
    mais equilibrado e mais perfumado..."
    Feliz Dia Internacional da Mulher!
    Beijinhos.
    Uma ótima semana!...
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  16. Merhaba. Şimdiye kadar hiç yapmamıştım, tarifinizi beğendim, görüntü de çok güzel, izninizle tarifiniz denemek için alıyorum. Ellerinize sağlık, oğlunuza hayırlı teskereler. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..