Arkadaslar, kahvaltı için krep yaptım . kreplere kabartma tozu katılmaz genellikle Ama katiyorum. Cok da guzel oluyor......
MALZEMELER..
3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
YAPILIŞI..
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.
-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.
Krepleri recel , bal ,surerek ;yada icerisine peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
eline sağlık şengülcüm,bende az miktarda kabartma tozu koyuyorum afiyet şifa olsun
YanıtlaSilkrebe bende kabartma tozu katmıyorum ama yeni duydum bire kabartma tozu ile deneyeceğim bakalım ..
YanıtlaSiltatlıda tuzluda çok güzel oluyor ellerinize sağlık..
Olá, amiga!
YanıtlaSilPassei para mais uma visitinha...
Que receita maravilhosa!...
Beijinhos.
Um ótimo dia!!!
Itabira - Brasil
Ellerine sağlık güzel görünüyor.Sevgi ve saygılarrrrr....
YanıtlaSilkrebe bende kabartma tozu koyarım bence daha güzel oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilkrebi cok severim,ozellikle icine domates sogan karistirip yemesi cok guzelolur...
YanıtlaSilben cok severım krep i
YanıtlaSilve kabartma tozu kullanırım
çok severim,
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım, sevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Krepi seviyorum.İster tatlıyla, ister peynirleye. Her türlüsü de yakışıyor.
sevgiyle kal.
Canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilBende kabartma tozu kullanmıyorum ama denemek lazım...
SA.Şengülüm,bende krepte karbonat kullanıyorum annemden öğrendiğim galiba Sivasta böyle yapılıyor..ballı,reçelli güzel oluyor tabi çayıda unutmuyoruz..ellerine sağlık afiyetler olsun..A.E.O
YanıtlaSilkrebin en güzel hali şekerli olanıdır zaten ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık,sitenizin ismini sevgili susamcorekotu'nda gördüm,ziyaretinize gelmek istedim.Allah'a emanet olun,hayırlı cumalar
YanıtlaSilDeğişik yörelerin mutfak kültürünü tanıtmadaki gayretleriniz takdire şayandır. Ellerinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.
YanıtlaSilEn güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.
Canım ne güzel görünüyor. Krepe bayılırım.
YanıtlaSilSeve seve yerim.
Sen nasılsın. Sevgiler canım.
Canım ne güzel görünüyor. Krepe bayılırım.
YanıtlaSilSeve seve yerim.
Sen nasılsın. Sevgiler canım.