14 Kasım 2009 Cumartesi

FIRIN KÖFTE.PATATES PÜRELİ.


Fırın Köfte..




MALZEMELER..


500 gr köftelik kıyma.
1 tane soğan.
maydanoz.
köftelik baharat.
tuz.
2 adet patates.
3 dilim bayat ekmek içi..
2.domates.
2 adet yeşil sivri biber...

patates püresi..


3 adet patates,




- 1 çay bardağı süt,


- 1 çorba kaşığı tereyağ,


- 1 çorba kaşığı kaşar peyniri,


- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber.



Patatesleri küçük küçük doğrayın;patateslerin üzerini örtecek kadar su koyun 10 dk. Kadar pişirin ve süzün.Sıcak sütü,yağı koyup ezin.peyniri ve tuzu ilave edin.


YAPILIŞI..

köfteleri yuvarlak yapın tepsinizi yağlayın köfteleri aralıklı dizin parmağınızla ortasını hafif bastırın oyuk olsun ısıttığınız fırına koyun köfteler kızarsın sonra çıkarın fırından  köftelerin oyuk kısmına hazırladığınız patates püresinden koyun bittikten sonra isterseniz bir patateside yuvarlak dilimler halinde yanlarına koyun üzerine domates dilimleri yeşil sivri biberleri dizin ve fırına yeniden koyun kızarınca ..fırından çıkarın ...Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. fatma48-hazanyagmuru414 Kasım 2009 12:29

    ellerine sağlık canım köfte patetes tam benim paşamın ağzına layık anneyaaaaa köfte patetes yapsana sözünü cok duyarım pürede çok yakışır yanına ama ben köfteği oyupta ortasına koymayı hiç akıl edememiştim birde senin usulunle deniycem mutlaka eellerine sağlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. et yemıyorum ama
    patates puresını yerım:)
    nefıs gorunuyor ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. güzel ablacım ellerine sağlık.ev halkına afiyetler olsun.çok şanslılar senin gibi bir annaeleri var.kendini anlattığın yazıları okuyorumda seni
    kafamda hayal ediyorum.seni tanımayı çok istrdim.kısmet

    YanıtlaSil
  5. ablacım yine döktürmüşssün ellerine sağlık çok güzel görünüyor bitanem öptüm

    YanıtlaSil
  6. Ablacım ellerine sağlık annem de sık yapar sulu köfteyi :)
    öptüm

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..