
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kuru soğan
2. domates
2.. palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...
Ellerine sağlık nasıl da enfes görünüyor.
YanıtlaSilAyyyy Şengül abla ne zamandır aklımdan geçiyordu palamut...Nasıl güzel olmuş o tepsi nasıl şık....
YanıtlaSilEllerine sağlık,şifa olsun....
bende geçen gün alabalık yaptım ,soğan,biber ve domateside kavurup sos olarak yanında servis ettim....
tetasalım sosu tarif ettin canım yeniden balık istedi ne güzel olmuştur o sos..
YanıtlaSilYani bu bize,yapılırmı şimdi:)İmrendik doğrusu:)Hemen tarifi alarak işe koyulmalıyım::)Sevgiler...
YanıtlaSilTam bir görsel şölern:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bayılırım...
Ailecek haftada mutlaka en az 1 kez balık tüketiriz, resim çekmeme hiç fırsat bile kalmıyor o kadar yani...
YanıtlaSilSizin balığada inanılmaz imrendim ellerinize sağlık ablacım, bu arada geçmiş evlilik yıldönümünüzü kutluyorum, ve sizi kocaman öpüyorum
:)
harika görünüyor ellerine saglık şengül teyzem .
YanıtlaSiltamda mevsimi zaten palamutun ellerine sağlık canım nefis bir tat
YanıtlaSil