20 Temmuz 2009 Pazartesi

SOSLU SEBZE KIZARTMASI




Haftanın ilk gününde arkadaşlar hepinize güzel sağlık hayırlı hafta dilerim
Dün çok sıçaktı markete pazara cıkamadım evde olan sebzelerimi değerlendirdim biraz kızartırken sıçak oldu ama bitince güzel bir yemek çıktı ..şimdi tarifte sıra arkadaşlar..
MALZEMELER.
4.Adet patlıcan.
2 adet kabak.
4 adet patates.
7/8 tane sivri yeşil biber /yada çerliston.
tuz.
SOSU...
1 Kilo domates.
1 tutam karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Arzunuza kalmış 2 diş ezilmiş sarmusak..
tuz.
YAPILIŞI..
Önce patlıcanları küçük küçük küp küp keselim tuzlu suya koyalım patatesleride küp küp keseli
kabaklarıda aynı şekilde yapalım
sivri biberleri küçük doğruyalım önce patatesleri kızartalım kağıt havlu üzerine koyalım yağını çeksin patlıçanları tuzlu sudan çıkarıp yıkadıktan sonra onlarıda kızartalım kağıt havluya koyalım en son biberleri kızartalım kızartma işlemi bittikten sonra sosumuzu yapalım 2 kaşık sıvı yağımızı tavamıza koyalım biraz kızdıktan sonra rendelediğimiz domateslerimizi kızgın yağımıza koyalım biraz pişirdikten sonra kırrmızı pul biberi kara biberi tuzumuzu ekliyelim biraz daha piştikten sonra kapatalım ocağımızı sonra borcama yada başka bir yere önce patateslerimizi dizelim sonra patlıcanlarımızı kabaklarımızı ve sonra biberlerimizi dizelim .Üzerine domates sosumuzu dökelim her yerini kaplasın soğuduktan sonra servis yapalım Afiyet olsun..


14 yorum:

  1. Enfes olmuş bayılırım zaten kızartmaya. Nasıl canım istedi şimdi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ablacım harikac görünüyor.asla hayır demem.geçmiş kandilin mübarek olsun.öperim

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok severim:)

    YanıtlaSil
  4. Ekmeğimi bana bana yesem.
    Ne lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Bu muhteşem tada Allah denir başka da birşey denmez ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu muhteşem tada Allah denir başka da birşey denmez ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ablacığım döktürmüşün gene ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Şengül,

    Ahhh Ah yazın en sevilerek yenilen yemek Kızartma.Gel görkü kalorisi en yüksek olanda kızartma.Bizdede dün akşam kızartma vardı.Ama inan bir yemek kaşığı kadar yedim.Yani sadece tadına baktım.Ellerine sağlık.Görüntü çok güzel.Size afiyet olsun.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  9. ne kadar kızartırken pişse de insan,yaz günlerinin en pratik en vazgeçilmezidir kendileri:))ellerine sağlık ablam ziyaretine sevindim bak ben de koştum geldim sana hemen.gene gel kocaman sevgiler benden sana....

    YanıtlaSil
  10. of of başka bişey demiyorum...

    YanıtlaSil
  11. sonunda bulabildim sizi geldim ziyeretinizee ve kızartmanıza bayıldım ellerinizesağlık afietler olsun sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık,bende çok severim çok sık yaparım.Özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezidir bana göre.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hayata gülüşünle ceza ver, kötülüklere yıkılmadığını anlasınlar. Yaprak misali dökülsen de seni seven dostlarınla yeniden yeşer.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..