23 Mayıs 2009 Cumartesi

KARNI YARIK FIRINDA..










Bu gün karnı yarık yaptım fırında daha hafif oluyor hemde lezzetli.


Malzemeler


1 kg patlıcan


kıyma size kamış istediğiniz kadar eklersiniz


1 adet büyükce soğan


1 yemek kaşığı sıvı yağ


1 adet domates


1 kaşık domates salcası


maydanoz


3 adet sivri yeşil biber


1 çay kaşığı kırmızı pul biber


tuz..


Yapılışı.


patlıcanları alaca şekilde kabuklarını keselimtuzlu suda 30 dakika kadar bekletelim sonra yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartalım kağıt havluya dizelim fazla yağını çeksin bir tavada kıymayı soğanı kavuralım diğer malzemeleri tek tek ekliyelim beraber 3 dakika kadar kavuralım patlıcanlarımızı tepsimize dizip içini kıymamızı eşit bir şekilde koyalım üzerine domateslerle sivri biberlerle süslüyelim bir buçuk bardak suyunu ekleyip 180 derece fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim


Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. çok severim karnıyarığı.eline sağlık.nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım...
    Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  3. sağol canım
    iyi sağlıklı hafta sonları arkadaşlarım.

    YanıtlaSil
  4. karnıyarık en sevdiğim yemeklein başında gelir.elinize sağlık.fotoğraflarda çok güzel.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Favori yemeğimdir.Patlıcanın her türlüsünü çok severim ama karnıyarık bi başka:)Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim
fikirleriniz benim için önemlidir..