
MALZEMELER1 2 su bardagi pirinç 1 su bardagi zeytinyag 1 çorba kasigi çam fistigi 2 çorbakasigi kus üzümü 1 çorba kasigi kuru nane 8-10 sogan kuru nane 1 çay kasigi toz seker 1 çay kasigi tarçin1 çay kasigi yenibahar 1 tatli kasigi tuz
YAPILIŞI.
kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakikapisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yikanmis pirinciiçine saliniz. Bes dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısınıazaltarak 20-25 dakika pisiriniz. , nane, tarçin, yenibahar ilave edip karıstırınız. Yaprakları haslayıp . sarmaya başlayındolmaları diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sıkınız Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayıncaya kadarpisiriniz. sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri süsleyiniz.Afiyet olsun.
canım dolmadan aldım bir tane.ellerine sağlık...
YanıtlaSil